3 színvariáció a gyerekszobába, ami fejleszti is őket

A velük született intelligencia mellett a gyermekeket körülvevő környezet nagyban befolyásolja fejlődésüket. Ezért is vesszük őket körül fejlesztő játékokkal és foglalkoztató füzetekkel.

Sokan nem tudják, de színek is hatást gyakorolnak a figyelemre, a memóriára, a koncentrációra, s a hangulatra. Vannak árnyalatok, melyek nagyobb mértékben támogatják az értelmi képességek fejlődését, mint mások. Cikkünkben 3 bevált színvariációról olvashattok.

.

Gyerekszoba kék és natúr árnyalatokkal

Ha szeretnénk, hogy gyermekünk produktív és eredményes legyen, a kékkel tudunk legjobban segíteni. Ez az árnyalat tökéletes a tanulási környezet kialakítására. Jobb közérzetet biztosít, megnyugtat, segíti az odafigyelést.

Nyugodtan választhatjuk ezt a szoba domináns árnyalatának. Legjobb, ha natúr színekkel variáljuk. Így nyugodt, természetközeli, harmonikus légkört teremtünk. Ha kislányról van szó, s más az uralkodó árnyalat, megteszi néhány kék kiegészítő. Ilyen lehet egy divatos függöny vagy vízhatlan matracvédő gyerekeknek.

Variációk sárgákkal

A sárga árnyalatai különleges hatást gyakorolnak a gyerekekre. Lássuk, ez mit is jelent!

Citromsárga

Pozitív módon kelti fel a figyelmet ez a szín. Fejleszti a kreativitást, segít koncentrálni, s energizál. Ezzel érdemes hangsúlyozni, amit ki szeretnénk emelni.

Narancssárga

Egy narancssárga szobában jobban működik a memória és a kritikus gondolkodás. Ráadásul a hangulatot is javítja. Néhány tanulmány azt is kimutatta, hogy ez az árnyalat az agy oxigénellátását is javítja, valamint az idegrendszerre is előnyösen hat.

Mivel kombináljuk őket?

Ezt a két árnyalatot bátran alkalmazhatjuk a gyerekszobában. Fehérrel, szürkével, de akár natúr színekkel is kiegészülhetnek.

A koncentráció fejlesztése zölddel

A nyugalom és harmónia záloga a zöld, ami hosszú távon is fejleszti a gyerekek figyelmét. További előnye, hogy a szemeket sem fárasztja, s csökkenti a tanulással járó feszültséget. Kombinálható sárgákkal, lilával, de akár natúr árnyalatokkal is. Fiúk és lányok is jól érzik magukat ilyen környezetben.

Összegezve: A gyerekszoba berendezése során igyekezzünk az esztétika mellett arra is figyelni, hogy fejlesztő színeket válasszunk. Jó döntés a kék, a zöld, a citrom-, valamint a narancssárga. Ha a fenti példák mégsem a kedvenceink, az is elég, ha néhány kiegészítőn jelen vannak.

További információk:
Weboldal: e-Extra Kft.
Telefon: +36-70-562-6811

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^