30 négyzetméteres élhető lakás kialakításának látványtervei

30 m2-en élhető lakás?
 
A 60m2 területű, lelakott belvárosi lakást befektető vásárolta meg. Rögtön két lakásra választotta szát, majd itt megállt, mert rájött, hogy segítség nélkül nem lesz ebből használható lakás. A feladat tehát adott volt, minden szükségessel felszerelt lakást kellett tervezni 30 m2 területen, úgy, hogy ne legyen zsúfolt hatású, pedig még galéria sem építhető.

.

Ugye, nem tűnik zsúfoltnak?

.

A konyhát a mellékhelyiség és a fürdő térrészéből ellopott sarokba építettem be.

.

A konyha ugyan kicsi (mekkora lehetne 30m2-en?), de minden funkciót tud.

.

A konyha szomszédságában éppen elfér az ebédlőasztal, a konyha jobb oldalán, a fürdő falába süllyesztett szekrény kamraszekrény, de a középső részébe telepíthető sütő,(erre már előre felkészített a szerkezet) ha a bérlő kívánja.

.

A lakás felülnézetben. A bal oldalon található fürdő is látható a felülnézeten( wc, mosdó, zuhany fülke), de a berendezésének tervezése nem volt feladat, a tulajdonos maga oldotta meg, én csak a helyét terveztem be.

.

A kicsi területen volt még egy dilemma: hol legyen a gardrob?

.

A nappali hátsó falán elhelyezett gardrob, mint szekrénytömeg sok lett volna, ha nem osztom meg lépcsős kialakításban. A bal felső szekrény elég magas kabátok részére is, ezért gardroblift került bele.

.

További információk és ajánlatkérés:

Zahorán Róbert

Bútorfókusz Stúdió
30-446-3026
butorfokusz@butorfokusz.hu

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^