3D objektumok programok közötti mozgatása

3D objektumok programok közötti mozgatása - oktató dvd2. oktatási anyag: 3D objektumok programok közötti mozgatása

4 lecke – 70 perc videó

A virtuális lakberendezési tárgyak – azaz 3dimenziós objektumokat tartalmazó fájlok – átmozgatása – (fájl export-import) különböző lakberendező programok – PUNCH! Home Design Platinum 12-es verzió, FloorPlan 3D 10-es verzió és TurboFloorPlan 12-es verzió – között. Illetve e programokban lévő lakberendezési tárgyak kinyerése, s önálló fájlként történő elmentése, valamint külső fájlként elérhető lakberendezési objektumok integrálása a lakberendező programokba. Mindezek mellett – kizárólag a fájl expor-import tevékenységhez szükséges műveletek (fájlformátum konvertálás) kerülnek bemutatásra az Accutrans 3D programjával.


[ADMANT]
1. lecke

A Punch! Home Design Platinum 12-es verziójában szereplő, vagy abban megrajzolt tárgyak exportálása wrl fájlba, majd az AccuTrans 3D programmal 3ds fomátumra konvertálása.

Témája:

A PUNCH! Home Design Platinum objektum könyvtárából kiválasztunk egy berendezési tárgyat s elhelyezzük a munkafelületen, majd exportáljuk wrl formátumban. A wrl fájlt megnyitjuk az AccuTrans 3D programmal, majd az objektum poligonjait különböző csoportokba foglaljuk. A csoportoknak nevet adunk, a csoportokat színezzük, anyagjellemzőket beállítjuk. s 3ds formátumra konvertálással elmentjük.

A videó hossza: 24 perc 42 másodperc

2. lecke

Külső 3D objektum importálása a FloorPlan 3D 10-es és a TurboFloorPlan 12-es verziójú lakberendező programokba.

Témája:

Kiválasztjuk a megfelelő objektum mappát, ahová a külső 3ds fájlt importálni szeretnék, s megkezdjük benne az “add elements” folyamatot, kiválasztjuk a fájlt, meghatározzuk az objektum befoglaló méreteit, meghatározzuk a színét, materialt rendelünk hozzá, beállítjuk az anyagtulajdonságot, s egyéb paramétereket, hozzáadjuk a program adatbázisához, majd elhelyezzük a lakberendezői térben. – mindkét program esetében.

A videó hossza: 20 perc 01 másodperc.

3. lecke

A FloorPlan 3D 10-es verziójában és a TurboFloorPlan 12-es verziójában szereplő tárgyak exportálása fájlba, majd az AccuTrans 3D program segítségével a programokat manipuláljuk.

Témája:

A lakberendező program objektum könyvtárából kiválasztunk egy berendezési tárgyat s elhelyezzük a munkafelületen, majd exportáljuk dxf, 3ds, wrl formátumban. Az elmentett fájlt megnyitjuk az AccuTrans 3D programmal, kikapcsoljuk a szükségtelen objektum elemeket, s elmentjül 3ds formátumban.

A videó hossza: 10 perc 43 másodperc.

4. lecke

A Punch! Home Design Platinum lakberendező program 12-es verziójába külső 3D fájl importálása

Témája:

A Punch! Home Design Platinum lakberendező program belső, 3D Custom Workshop berendezési tárgy rajzoló programja 3ds fomátumú fájl importálására képes. Tekintve, hogy a fájlimport során sok tulajdonságot lehagy a program, újra meg kell határozni a befoglaló méreteket, az objektum részeknek színt vagy materiált kell adni, de az átlátszósággal rendelkező részek is elvesztik ezt a tulajdonságukat, emiatt azt újra be kell állítani. Ugyanakkor az importtal a rajzoló programba kerülő objektumunkat tetszés szerint módosíthatjuk, átszerkeszthetjük.

A videó hossza: 15 perc 37 másodperc.


Megnézem a
Számítógépes lakberendezési webáruház
ban


3D objektumok programok közötti mozgatása – oktató dvd – a számítógépes lakberendezés, látványtervezés oktató-soroztai 2. számú tagja.

Az dvd-rom tartalma 4 leckére bontott PAL DVD felbontású (720×576 pixelméret, 25 képkocka/másodperc, 4:3 képarány) videó anyag .wmv, azaz Windows Media Video fájlformátumban. A dvd csak számítógéppel játszható le. A videók gyakorlott lakberendező által a programokkal végzett munka (mozgóképes képernyőrögzítés) folyamatos rögzítését tartalmazza, s a lakberendező a műveleteket, illetve a művelethez szükséges ismereteket folyamatosan alámondja.

Ha meg akar győződni a videó minőségéről, vagy egyszerűen csak tudni szeretné előre, hogy a videó fájlok lejátszására képes-e a számítógépe, az ingyenes letöltések linken keresztül le tud tölteni egy bemutató videót, mely pontosan olyan formátumú, mint az oktató-dvd-k videó anyagai.
[ADMANTT]

.
^
^