5 különleges lakberendezési ötlet az angoloktól

Ha a népszerű lakberendezési stílusokra gondolunk, nem az angolok jutnak rögtön eszünkbe. Akik viszont érdeklődnek a kultúra iránt, esetleg különleges lakberendezési ötletekre vágynak, találhatnak érdekességeket a klasszikus angol lakberendezésben. Amennyiben érdekel az angol lakberendezés páratlan stílusa, tudj meg többet az alábbi 5 lakberendezési ötletből.

.

1. Pasztell színek és virágminták

Hogy lehet, hogy az angol házakban nincs katonás rend, mégis igazi meghittség és harmónia fogad? A kellemes, lágy pasztell színek háttérként szolgálnak. A kiegészítők pedig jellemzően virágmintákkal díszítik a teret. Legyen az kárpit, függöny, díszpárna vagy szőnyeg, virágmintájával vagy keleti motívumaival tökéletesen belesimul a barnás, halványlila, vagy akár halványkék háttérbe. Gyakori a lakberendezésben a mintás tapéta és a fehér stukkó is. Egy szobán belül is teljesen elfogadott, hogy a textíliák mintázata különféle legyen.

2. Eklektikus angol bútorok

Az angol lakberendezési stílus alapvetően hagyománytisztelő. Így az örökölt tárgyaktól és bútoroktól nem szívesen szabadulnak meg. Inkább használják tovább a családi örökséget. Ennek következtében előfordulhat, hogy az étkező vagy a nappali ülőalkalmatosságai különfélék, tehát nincs két egyforma szék. Vannak olyan családok is, akik az eklektikus hatás érdekében szándékosan egyesével választják és vásárolják a bútorokat. Ha nincsenek egymást ütő színek, akkor ez az ötlet bájos hatást és otthonosságot teremt.

3. Művészet az angol házakban

A kultúra és a művészet kiemelt helyen szerepel a jellegzetes angol lakberendezésben. Az – általában klasszikus stílusú – könyvespolc elengedhetetlen elem például a nappaliban. A családi emlékeket gyakran antik üveges vitrinben tárolják Manapság sem ritka a zongora elhelyezése a belső térben, és értékes festmények megjelenése a falon. Egy tipikus angol házban nézelődni gyakran felér egy művészeti galéria élményével.

4. Egyedi angol kiegészítők

A jellegzetes angol lakberendezésben kevésbé jellemzők a tömegcikkek. Helyettük inkább kézműves, egyedi módon készített termékeket választanak. Ezek lehetnek lámpaernyők, képkeretek, függönyök, kaspók, vázák, vagy szőnyegek, a lényeg, hogy valamilyen szempontból különlegesek.

5. Arany és bronz az angol otthonokban

Figyelemreméltó, milyen eleganciát és méltóságot adnak az arany vagy bronzhatású bútor részletek és kiegészítők a klasszikus angol házaknak. Például képkereteken, gyertyatartókon, vázákon, bútorlábakon jelenhet meg ez a két szín, mely egyáltalán nem ad giccses jelleget a szobáknak. Fémes hatású intarziák is gyakran helyet kapnak az angol lakberendezésben, még jobban kiemelve a klasszikus angol stílust.
 
Összegzés: Ha szereted az eklektikát és szívesen eltérnél a hazánkban megszokott lakberendezési normáktól, próbáld ki a klasszikus angol stílust. Garantáltan otthonos és előkelő tereket hozhatsz így létre. Ha pedig a lakberendezésen túl kedvet kaptál az angolod fejlesztéséhez is, itt az idő! Manapság az online angol tanítás részletei is nagyon kidolgozottak és érthetőek, ezért nem akár otthonról is tanulhatod az angolt!
 
További információ:
 
https://behappynyelviskola.hu/
 
+36/70/941-2014

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^