5 tipp az élhető albérletért

Nehezen képzelik el a legtöbben, miként lehet kiegyensúlyozott és kényelmes mindennapokat élni egy olyan ingatlanban, ami nem a saját néven szerepel az ingatlan-nyilvántartásban, és csak időszakos lakóhelyként szolgál. Az albérletek iránt ugyanakkor minden korábbinál nagyobb érdeklődés mutatkozik. Nem véletlen, hiszen a hitelkamatok, a változóban levő családtámogatási rendszer és a megélhetési nehézségek gyakran a lakáscélú hitelfelvétel ellen szólnak. A szükséges anyagiak hiánya, vagy éppen az időszakos munkavállalás is az albérletek közötti keresgélésre sarkallnak.

.

1. Érezd biztonságban magad!

Ehhez elsősorban a megfelelő környéken fekvő ingatlanok között érdemes nézelődni. Szinte minden nagyvárosnak vannak olyan területei, ahol nem szívesen laknánk a legtöbben. Bár az albérleti díjak itt rendszerint alacsonyabbak, de ekkor bizonyosodik be igazán, hogy nem minden a pénz, és a minden tekintetben biztonságos környezet többet megér. A biztonságot egyébként értelmezhetjük a korrekt jogi háttér meglétére is. A közjegyző előtti szerződéskötés garanciát nyújt arra, hogy a jogok és kötelezettségek tekintetében mindenki tisztában van a rá vonatkozókkal, sőt, rögzíthető a fix időre szóló bérlés opciója is.

2. Bútorozatlanul az igazi?

Nyilvánvalóan egyéni igényeidtől függ, hogy bútorokkal, vagy éppen azok nélkül keresel albérletet. A legtöbben szeretik saját holmijaikat, az évek során beszerzett berendezési tárgyakat, bútorokat magukkal vinni. Ugyanakkor a beépített konyha kétségkívül előnynek számít, főleg akkor, ha korszerű, felújított.

3. Stílusos környezet, igényes terek

A tisztaság alapvető követelmény, amiből nem érdemes alább adni. Az előző lakók által leamortizált terek kicsit sem vonzók, s ha valaki így kívánja kiadni az ingatlanát, akkor az előre vetítheti, mit várhatsz a jövőben tőle a bérbeadói kötelezettségek terén. A Global Best Property Zrt. információi szerint sokan akár többet is hajlandóak fizetni azért, hogy igényes belső kialakítású ingatlanba költözhessenek be.

4. Elő a lakástextíliákkal!

Ahhoz, hogy egy elsőre idegen térben otthonosan érezd magad, néha elég, ha előkapod a kedvenc lakástextíliákat. A függönyök, az ágytakarók és párnahuzatok csodákra képesek. Hasonló a helyzet a képekkel is. Ha nem lehetséges a falakra felfúrni, akkor egy komód tetején is kiválóan mutatnak kedvenc képkereteid és a bennük helyet kapott képek egymás mellé helyezve. Nézz körül a Pinteresten, számos ilyen enteriőr opcióval találkozhatsz.

5. A privát tér maradjon is az!

Tévedés, aki azt hiszi, hogy a bérbeadó akkor mehet be az ingatlanba, amikor úgy tartja kedve. A privát teredben maximum a bérleti díj kifizetésekor vagy kénytelen fogadni, egyébként nincs bejárása oda. Fontos, hogy a bérleti szerződésben erre vonatkozó információk is szerepeljenek, egyébként igen kellemetlen meglepetésekben lehet részed, amelyek azonnali költözésre sarkallhatnak. A jó hír az, hogy ezzel sokan külön figyelemfelhívás nélkül is tisztában vannak. Megéri a bérbeadó személye szerint is válogatni, vagy kifejezetten ezzel foglalkozó ügynökség mellett letenni a voksot.

Az albérletben töltött évek ne kell, hogy automatikusan egyfajta kényelmetlenséggel társuljanak. A jól karbantartott, igényes környezet már alapvetően jó iránynak számít, ha pedig ehhez a biztonságos nyújtó, korrekt szerződéskötés is társul, a vonatkozó jogi kötőerővel, akkor a személyessé tett térben jól érezheted magad egészen addig, míg a saját otthon megteremtése valós opcióvá nem válik.

Bővebb információ: kiadoszobabudapest.hu/

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^