5 tipp gyerekszoba berendezéshez

A gyerekszoba már kisbaba kortól fontos a csöppség életében, kezdetben azonban főleg a szülők szempontjai dominálnak. Ahogy a gyermek cseperedik, és örökmozgóvá válik, egyre inkább róla szól a szoba berendezése. Egyre több szempontnak kell megfelelni: fontos, hogy praktikus, biztonságos, otthonos és gyermekünknek tetsző legyen. Gyakran magunk sem tudjuk, mi a legfontosabb. A cikkünkben szereplő 5 tipp kiemeli a legfontosabb támpontokat, melyeket érdemes a gyerekszoba berendezésénél figyelembe venni.

.

1. Vonjuk be gyermekünket!

Kisebbeket kevésbé, de óvodás korú gyermeket már bevonhatunk a gyerekszoba megtervezésébe. Ez azért is lényeges, mert tudatosítja bennünk, hogy most nemcsak a mi ízlésünk számít. Gyermekünk számára szeretnénk otthonos környezetet berendezni. Kiváló ötlet, ha a dekorálás folyamatában is részt vesz a gyermek: készülhetnek például egyedi minták a falra, a szülő segítségével.

2. Gondoljunk a gyerekbarát tárolásra!

Gyermekünk élettere akkor lesz rendezett, ha számára is elérhető, logikus és gyerekbarát tárolórendszert helyezünk el benne. Így nem biztos, hogy a magas, felnőttes, nehezen nyitható szekrények lesznek a nyerők. Kerüljön inkább sok színes műanyag vagy papírdoboz az alacsonyabb polcokra. Így a csöppség is könnyen meg tudja majd különböztetni, melyik dobozban milyen játékok vannak.

3. Legyen otthonos a gyerekszoba!

Színes környezet? Pasztell és natúr árnyalatok? Saját készítésű dekoráció? Bármelyik változatot is választjuk, a berendezés során ügyeljünk az otthonosságra. Ezt legkönnyebben a gyermek számára kényelmes bútorokkal és ízléses textíliákkal tudjuk elérni. Kaphatók különféle függönyök, plédek és szőnyegek gyerekeknek, akár kedvenc állatkákkal vagy mesefigurákkal díszítve. A kellemes melegfehér világítás is alapvető fontosságú a gyerekszobában.

4. Teremtsünk biztonságot a gyerekszobában!

A gyermek életkorától függően nagyon fontos, hogy kiiktassuk a veszélyforrásokat. Ezek lehetnek:
• nem megfelelően rögzített szekrények
• konnektorok
• éles bútorrészek
• könnyen lenyelhető díszletek
• könnyen lerántható asztali lámpák
Természetesen más veszélyforrások is akadnak. Ezért berendezés előtt mindig gondoljuk át okosan, egy adott bútordarab megfelelő-e gyerekek részére.

5. Ne essünk túlzásokba!

Miért fontos a mértékletesség a gyerekszoba berendezésében? Mivel a gyermek folyamatosan változik, alakul az ízlése és az érdeklődési köre is. Emiatt semmiképp se költsünk egy vagyont drága és kirívó gyerekszoba bútorra. Néhány év alatt megunja majd a gyermek, és kamaszkorban „átalakítja” vagy másikat kér helyette. Jobban járunk a semleges színekkel és az alapdarabokkal. Ezek a lakás más részében is megállják a helyüket, illetve több különböző stílusú szobába is illenek.
 
Összegzés: A gyerekszoba berendezésének nincsenek kőbe vésett szabályai. Lényeges az egyszerűség, biztonság és átláthatóság, amellett, hogy otthonos környezetet teremtünk. Óvodás kortól bevonhatjuk a gyermeket is a berendezésbe, így az ő kívánságai is érvényesülhetnek.
 

További információk és ajánlatkérés:
 
www.megaszonyeg.hu
Telefon: +36304311955
Email: webshop@megaszonyeg.hu

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^