A fürdőszoba tervezés 4 szempontja

Bár korábban nem így volt, manapság nagy szerepet tölt be az otthonunkban a fürdőszoba. Ma már jóval több, mint egy egyszerű tisztálkodó helyiség. Legyen szó egy kisebb vagy egy nagyobb területről, a tervezéskor éppen ezért kell ügyelni a praktikus berendezésre, hogy mindennek meglegyen a maga helye. Ezt követően pedig jöhetnek a stílusos és dizájnos elemek, amik tovább emelik a kényelmi fokozatot. Lássuk, hogyan érdemes megtervezni a lakás ezen részét!

.

1. Szempont: A rendelkezésre álló hely kihasználása

Nincsen szabály arra, hogy mekkorának is kell lennie a fürdőszobának, azonban manapság nem ritka, hogy egyre nagyobb és nagyobb területet választunk magunknak. A luxus dizájn mellett ugyanis rendkívül fontos, hogy egy hosszú nap után, kényelembe helyezhessük magunkat. Ez lehet akár egy valódi szoba is, hiszen itt kap helyet a kád, a zuhany, a mosdó, a WC, a bidé, illetve rengeteg egyéb kiegészítő is. Tovább emelhetünk a luxusélményen, ha öltözőt is kialakítunk benne, hiszen így tulajdonképpen egy helyen zavarhatjuk le a reggeli készülődést.

2. Szempont: A berendezés kiválasztása

Ahhoz, hogy egy megbízható és tartós, ámde stílusos helyiséget hozhassunk létre, érdemes alaposan körbejárni a berendezések és a bútorok témáját. A fürdőszoba egy olyan terület, ami esetében hosszú távra tervezünk, tehát nem akarjuk azt 2-3 évente teljes mértékben átalakítani. Szóba jöhet például a megbízható Sanplast zuhanykabin, amely remekül mutathat egy minimalista tisztálkodó helyiségben. Sokat kell azonban ügyeskedni és számolni, hogy mindenből a megfelelő méretet találhassuk meg, hiszen valószínűleg senki nem akar egy túlzsúfolt eredményt. Érdemes tehát világos színekben és tükrökben gondolkodni, amelyek optikailag nagyítják a teret.

3. Szempont: Zuhanykabin vagy kád a jobb megoldás?

Még mindig sokan nem tudnak dönteni akkor, ha a zuhanykabinról vagy a kádról van szó. Az előbb említett Sanplast modell remek választás lehet, azonban egy nagyobb területen akár mind a kettő típus kényelmesen elfér. Át kell gondolni, hogy a mindennapok során melyik a praktikusabb, melyiket használnánk többször. A kádban lehet zuhanyozni, azonban fordítva ez kevésbé igaz. Tehát, ha a család nagy része inkább a fürdést preferálja, akkor érdemes valahogy úgy elrendezni a teret, hogy beférjen egy kisebb méretű kád.

4. Szempont: Esztétikus tárolás

Mindenki egy olyan fürdőszobára vágyik, ahol mindennek megvan a maga helye. Ehhez azonban okos és esztétikus tárolókra van szükség, hiszen ezekben lehet igazán jól elrejteni azokat a tárgyakat, amiket nem tartanánk szem előtt. Szóba jöhetnek a felső és falra szerelhető szekrények, a tükör mögé rejtett polcos változatok, de pár kosár is igazán hasznosnak bizonyulhat. Ezt mindenképpen érdemes átgondolni a tervezés során, hogy vajon van-e arra lehetőség, hogy plusz szekrény kerüljön be a térbe. Ez ugyanis akár a WC felett is kényelmesen elfér, így nem lesz túlzsúfolt az összhatás.

Összegezve

Összeszedtünk tehát négy fontos szempontot, hogy valóban olyan fürdőszobát tervezhess meg, amely minden igényeteket kielégíti. Legyen szó a zuhanykabin és kád kérdéséről, esetleg a tárolás nehézségeiről, most már valószínűleg könnyebben megy majd a felújítás.

További információk:
Weboldal: www.zuhanykabin-szaniter.hu

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^