A hőszigetelő (Low-E) üveg

.

A hőszigetelő tényezők figyelembe vételekor az üvegfelület lehet mérvadó egy nyílászárónál, így nagyon fontos a megfelelő minőségű üveg kiválasztása. Az üvegeket hőszigetelési tényező szerint három típusból ajánlunk általában.

A normál hőszigetelő üveg hőszigetelő értéke k=2,8W/m2K. A következő a sorban a SzuperLow-e üveg aminek a hőszigetelő értéke k=1,3W/m2K. És végül de nem utolsósorban a SzuperLow-e üveg argon gázzal töltve, aminek a hőszigetelő értéke k=1,1W/m2K.


A hőszigetelő (Low-E) üveg

Az üvegek beszerzésére is kialakult gyakorlatunk van. Szinte minden típusú és fajtájú üveget be tudunk szerezni. A nagy tételben történő vásárlásoknak köszönhetően az üvegeket is kedvező árfekvésben kapjuk, ami javítja nyílászáróink ár/érték arányát.

A hőszigetelő (Low-E) üveg

A hagyományos üvegtől eltérően a lágyfémbevonatos (Low-E) üvegek szerkezetének belsejébe ún. hőfunkciós réteget visznek fel. Ez és a nemesgáztöltés akár 60%-kal is javíthatja a hőszigetelő képességet.

A hagyományos ablakok közelében hidegzóna alakul ki, azaz „húz az ablak”. Ezzel szemben a modern üvegeknél a Low-E bevonatnak köszönhetően a belső tábla meleg marad, így megszűnik ez a kellemetlen érzés.

Bővebb információk a cikk tulajdonosa:
Ezredvég Kft. – honlapján

A fenti cikk a Házépítők Lapjáról került át a 3D Lakberendezésre, a Házépítők Lapjával történő összevonás miatt.

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^