A kandalló új burkolata

A kandalló új ruhája

.

A kandalló eredeti színe igen rosszul sikerült. Lásd a Saját zárt tűzterű kandalló építése c. cikket. A kiválasztott kőporos homlokozati dörzsvakolat sárga színe a kis mintában jól mutatott. Ezzel szemben egy egész kandallófrontra felkenve már túl erősnek bizonyult, és várhattuk, hogy egyszer csak kifakul, de nem tette 🙂
A tűztérajtó körüli korábbi magenta színű homlokzati vakolat csak tovább rontotta a látványt.

A kandalló formavilága tökéletesen illeszkedik a minimál stílushoz, így ennek az igen erősre sikeredett színvilágnak a minimál visszafogott színeire cserélése mindenképp szükségszerű volt.

A megvalósítás alapproblémája kettős volt:

  • Az egyik, hogy a kandalló környezete, azaz a fal, és a mennyezet fehér lenne, vagy legalábbis az előzetes tervek szerint egy nagyon világos színt kapott volna. Végül is fehér maradt.
    Tehát, ha a kandallóburkolata is világos színt kap, akkor előfordulhat, hogy túl közönségessé, jellegtelenné válik.
    Célszerűbb lenne, valamilyen sötétbarna színt választani. Így egyértelműen a kandalló karakteressé tehető, kiemelhető.
    Ezzel szemben az a probléma merülhet fel, hogy a szoba világos és sötét elemeinek arányát nagyon a sötét tónusok felé tolná el.
.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^