A tetőtéri ablakok felépítése és előnyei

A tetőtéri ablakok felépítése

A Fakro ablakok tartósságát többek között a gondosan válogatott,legjobb minőségű erdei (borovi) fenyő faanyag biztosítja, mely rétegragasztással, vákuumos impregnálással és a kétszeres lakkréteggel egészül ki. A farészt kívülről UV sugárzásnak és az időjárás viszontagságainak ellenálló, poliészter bevonatú alumínium profillemez borítja.

A tetőtér melegen tartásában nagy szerepet játszik az egykamrás, hőtakarékos, nemesgázzal töltött, a legkedvezőbb hőátbocsátási paraméterekkel Uüveg = 1,0 W/m2K rendelkező üvegezés. A FAKRO tetőtéri ablakok ilyen jó hőszigetelése mindenekelőtt annak köszönhető, hogy az egyik üveg belső oldalát a hősugárzást visszaverő ezüstréteggel vonjuk be. Ez hozzájárul a téli időszakban a hőveszteség csökkentéséhez, és nyáron korlátozza a helyiség túlzott felmelegedését.
A felhasználók biztonságáról a tetőtéri ablakba beszerelt edzett, törésállóbb, így jégesőnek is garantáltan ellenálló üvegezés kezeskedik.

A tetőtéri ablakok felépítése és előnyei

A modern építőiparban a légtömör nyílászárók alkalmazása páralecsapódást eredményezhet. A páralecsapódás jelenségének korlátozására szolgál a FAKRO ablakoknál alkalmazott tokszellőző, mely zárt ablaknál is biztosítja a friss levegő állandó beáramlását, ami lehetővé teszi a gravitációs szellőzés megfelelő működését a tetőtérben. Ennek a szerkezetnek- a légcsatorna megfelelő kiképzésének köszönhetően – kiváló lég- és zajszűrő hatása van, és mivel a tokrészben lett kialakítva, nem csökkenti a hasznos üvegfelületet sem.

Az ablak alsó részén elhelyezett kilincs lehetővé teszi a könnyű kezelhetőséget a beépítési magasságtól függetlenül. A kilincs szerkezete háromfokozatú reteszelést és mikronyitást tesz lehetővé.

A FAKRO ablakoknál használt célszerű vasalatok a könnyű kezelhetőséget biztosítják. A pánt lehetővé teszi, hogy az ablak kissé nyitott állapotban maradjon, valamint megengedi a szárny 180o ban történő elforgatását a kényelmes ablaktisztítás céljából. Az ablakszárnyon elhelyezett retesz lehetővé teszi az átfordított szárny rögzítését.

A FAKRO által alkalmazott szerelővasak egyaránt lehetővé teszik az ablak beépítését szarufára és lécekre is.
A lécekre történő szerelés könnyebb és gyorsabb, főleg a kisméretű ablakoknál.
Az univerzális beszerelési rendszer az ablaknak a tető síkjába három mélységben történő beépítését teszi lehetővé.
A 3 vagy 6 cm-rel mélyebben beépített ablak javítja a tető esztétikáját, főleg sík tetőfedő anyagok esetében (bitumenes fedőlemez, bádog, bitumenzsindely)

Bővebb információk a cikk tulajdonosa:
Fakro Magyarország Kft. – honlapján

A fenti cikk a Házépítők Lapjáról került át a 3D Lakberendezésre, a Házépítők Lapjával történő összevonás miatt.

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^