Ablak kategória bejegyzései

Ismerd meg a különböző ablak típusokat és azok előnyeit, hogy otthonod világos és stílusos legyen.

Így készül a minőségi párkány – Az igazi rezsicsökkentés titka

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kőpárkány. Ez a kőpárkány olyan tartós és minőségi volt, hogy csodájára jártak minden felől. Nos, mielőtt még anderseni magasságokba emelkednénk, szálljunk le gyorsan a földre! Vizsgáljuk meg, hogy készül a kőpárkány, ami felülmúlhatatlan szépsége mellett elképesztően hasznos is. Sőt, akár a rezsicsökkentésért is felelhet.

.

Így készül a minőségi párkány – Az igazi rezsicsökkentés titka bővebben…

Idén hatvanévesek a műanyag nyílászárók!

A műanyag ablakok immáron évtizedek óta védik meg otthonainkat és minket is az időjárás viszontagságaitól, valamint az egyéb külső hatásoktól. Ám nagyon sokan, főként a fából készült nyílászárók kedvelői még mindig nem tudják, hogy a PVC ablakok mennyire tekinthetők tartósnak, egyáltalán milyen múltra tekintenek vissza. Habár Magyarországon mindössze néhány évtizede jöttek divatba a műanyagból készült nyílászárók. Az első ilyen ablakok 60 évvel ezelőtt, 1954-ben gördültek le a gyártósorról, méghozzá Németországban. Itt csakhamar az ottani műanyagipar egyik legjobb és legkeresettebb exportcikkévé vált a termék.

.

Idén hatvanévesek a műanyag nyílászárók! bővebben…

Forma 1-es innováció a nyílászáró-gyártásban

.

Szálerősítésű anyagában merevített ablakprofil.

Napjaink vásárlási szokásai igencsak leegyszerűsödtek. A bevásárlóközpontokban, plázákban mindent egy helyen találunk. Meglátni és megszeretni, bemenni és megvenni, ennyire szimpla a recept. Ez azonban csak a mindennapi használati eszközökre igaz: például kicsi az esélye annak, hogy valaki csupán az előző paraméterek szerint választ magának nyílászárót. Az már piac-ismeretet, körültekintést, gazdaságosságot és egy kevés józan észt is követel.
Az építőipari termékkínálati skála kivirágzott, igen nagy a választék, napról napra új fejlesztések jelennek meg a piacon. Kicsit zavarba ejtő az a választék, amely az „ablak-piacot” jellemzi, hiszen a forma, az anyag, és az üvegek energiahatékonysága mellett, most még több dologra kell figyelni a választásnál.
Forma 1-es innováció a nyílászáró-gyártásban bővebben…

Ablakcsere de hogyan?

.

Nap, mint nap halljuk a figyelmeztetést, racionalizáljuk energiafogyasztásunkat.
Energiafelhasználásunk nagy hányadát fordítjuk otthonaink fűtésére, hűtésére. Csökkenthetjük háztartásainkban a fogyasztást, ha takarékosabb kazánokat üzemeltetünk, vagy a tető és falszigetelés mellett döntünk. Komfort érzetünk a régi ablakok új technológiával készült, korszerű nyílászárók cseréjével is fokozható.
Ablakcsere de hogyan? bővebben…

A tetőtéri ablak árnyékolók típusai

.
standard roló

‘Nyári időszakban a helyiségek felmelegedés elleni védelmét lehetőség szerint külső, az ablaküveg előtt elhelyezkedő, fényvisszaverő napellenzőkkel kell biztosítani.

A helyiségek felmelegedése az ott található tárgyak és a helyiséget határoló felületek (fal, padló) által elnyelt, globális sugárzásból fakad.

Az elnyelt sugárzás hosszúhullámú, infravörös (meleg) sugárzássá alakul át, amelyet az ablaküvegek nem engednek ki, ami nyáron a helyiség szükségtelen felmelegedéséhez vezet.’ -DIN 5034-1

A tetőtéri ablak árnyékolók típusai bővebben…

Tetőtéri ablakkiegészítők feladata

.

Miért alkalmazunk kiegészítő tartozékokat a tetőtéri ablakokhoz ?

Beltéri dekoráció

A belső kiegészítő tartozékok fő célja a belső tér díszítése.

A kiegészítő tartozékok gazdag típus, minta és színválasztéka megteremti a harmóniát minden belső berendezéssel, és hozzájárul a helyiség jellegének szabad alakításához.

Tetőtéri ablakkiegészítők feladata bővebben…

A tetőtéri ablakok felépítése és előnyei

A tetőtéri ablakok felépítése

A Fakro ablakok tartósságát többek között a gondosan válogatott,legjobb minőségű erdei (borovi) fenyő faanyag biztosítja, mely rétegragasztással, vákuumos impregnálással és a kétszeres lakkréteggel egészül ki. A farészt kívülről UV sugárzásnak és az időjárás viszontagságainak ellenálló, poliészter bevonatú alumínium profillemez borítja.
A tetőtéri ablakok felépítése és előnyei bővebben…

Tetőablakok

.

Az alábbi tetőtéri ablaktípusoknak további variációs lehetőséget biztosítanak a különböző üvegtípusok (energiatakarékossági, üvegbiztonsági, hangszigetelési, fényáteresztési szempontok) és a tetőhéjazathoz illeszkedő burkolókeret típusok, valamint e burkolókeretek anyaga és beépítési mélysége alapján.

Tetőablak típusok:

  • billenő ablak
  • térdfal ablak
  • vészkijárati ablak
  • hőszigetelő tetőkibúvó ablak
  • standard tetőkibúvó ablak
  • felülvilágító ablakok
  • duett rendszerű billenő ablakok

Tetőablakok bővebben…

Műanyag nyílászáró profilrendszer

.

A műanyagból készült nyílászárók rendelkeznek az összes előnyös tulajdonsággal, amely megalapozza a hosszú élettartamot és a problémamentes használatot.

Előnyeik:

– nem vetemednek
– nem kell festeni
– jó hő – és hangszigetelésűek
– ellenállóak az időjárással szemben
– nem igényelnek karbantartást
– ápolásuk egyszerű
– hosszú élettartamúak.

Nagy különbség van azonban műanyag és műanyag ablak között. A profil – konstrukciók eltérései lényegesen befolyásolják a műszaki tulajdonságokat.
Műanyag nyílászáró profilrendszer bővebben…

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^