Ablakcsere de hogyan?

Albalux Kft.Nap, mint nap halljuk a figyelmeztetést, racionalizáljuk energiafogyasztásunkat.
Energiafelhasználásunk nagy hányadát fordítjuk otthonaink fűtésére, hűtésére. Csökkenthetjük háztartásainkban a fogyasztást, ha takarékosabb kazánokat üzemeltetünk, vagy a tető és falszigetelés mellett döntünk. Komfort érzetünk a régi ablakok új technológiával készült, korszerű nyílászárók cseréjével is fokozható.

Szoba Albalux ablakkal

Örök kérdés, az ablakokat tokostól vegyük ki, vagy elegendő csak az üvegezés cseréje mellett dönteni. Milyen anyagból válasszuk a szerkezetet, fából, fémből, műanyagból?
Mielőtt a nem kevés anyagi erőforrást igénylő beruházásra szánnánk el magunkat, érdemes néhány szerkezetépítészeti kérdést is megvizsgálni. Ugyanis nem biztos, hogy a meglévő épületünk fal, födém szerkezetének szigetelése nélkül,
a várt eredményt kapjuk a „szimpla” ablakcserével. Az ablakcserét követően esetleg falnedvese­dés és ennek következményeként fellépő penészedés magyarázata, hogy a hőhidaknál a belső falfelületi hőmérséklet nem változik, még a szellőzés csökken.

Albalux Kft.Ezáltal az épület belsejében levő nedves levegő hamarabb lecsapó­dik a hidegebb felületen. Ajánlott, tehát az ablakfelújítás során szakember segítségét kérni, aki esetleg hőtérképet is készítve, kimutatja épületünk veszélyeztetett területét, megoldást is ajánlva a szellőztetéshez. Árajánlatot így már az esetleges szigetelés és ablakcsere együttes munkájára kérhetünk.
Most már tovább gondolva, választhatunk ablakot. Az ablak otthonuk stílusát is meghatározza, rajta keresztül jut be a fény a lakásba. Fontos az anyag, a minőség és a szakértő kivitelezés, a keret, amely készülhet fából, műanyagból, vagy fémből és az üveg. Legyünk, tehát figyelemmel épületünk stílusára és környezetére.

Ablakkeretünk két fő része a szárny és a tok. A tok kap­csolódik közvetlenül a falszerkezethez, amely hordozza a szárnyat. A korszerű nyílászáró csak akkor fog megfelelően működni illetve szigetelni, ha azt szakképzett szakemberek építik be. Ezért nagyon fontos, hogy ahol a nyílászárót megvásárolja, ott kérje a beépítésüket is. Ebben az esetben a gyártó által nyújtott termékgarancia tökéletes biztonságot jelent Önnek. Fűtésszámlánk csökkenéséhez az új ablak választott üvegezése nagy­ban hozzájárul. A korszerű ablakok hőszigetelését, a két üveg közötti 4, 12, illetve 16 milliméteres légrések biztosítják, amelyek hangszigetelő tulajdonsága sem elhanyagolható. A kiváló légzárását az egy síkban körülfutó speciális tömítéseknek köszönhetjük.

Összegezve az olvasottakat, előzetesen tájékozódjunk a gyártóknál a minőségi nyílászárókról. A szempontrendszer kialakításában, az ablakok választásában és kivitelezésben egyaránt segítségükre van az Albalux Kft. Kérje felkészült szakemberek tanácsát, hogy a beruházása örömteli, otthona biztonságos és meleg legyen.

Bővebb információk a cikk tulajdonosa:
www.albalux.hu – honlapján
 
 
 
 

A fenti cikk a Házépítők Lapjáról került át a 3D Lakberendezésre, a Házépítők Lapjával történő összevonás miatt.

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^