Aerogél – a NASA-s hőszigetelés már nekünk dolgozik

.

2011 elején egy új termék jelent meg a speciális hőszigetelések hazai piacán. Egy érdekes és hasznos anyag: az aerogél hőszigetelő paplan. Az aerogél szigeteléseket a NASA fejlesztette ki: üvegszálkompozit anyag, amely szilika aerogéllel van elegyítve. Amellett, hogy a valaha gyártott legjobb hőszigetelő anyag, teljesen víztaszító, viszont a párát nagyon jól átengedi. Sűrűsége igen kicsi, nem öregszik, nem penészedik, semmiféle környezeti problémával nem kell számolnunk az alkalmazás során.
A Spaceloft aerogél hőszigetelések alkalmazási területét jelenleg a nanotechnológiás eljárások magas költségei eléggé behatárolják: jellemzően műszaki, technológiai problémák effektív megoldására használhatóak költséghatékonyan.

Például, ha egy tervezési vagy kivitelezési hiba miatt problémás szerkezetet, csomópontot kell utólag hőtechnikailag korrigálni. Ilyen esetben az aerogél hőszigetelő paplannal a lehető legjobb eredményt tudjuk elérni a szerkezet megbontása nélkül, kültérben vagy beltérben, födémben vagy padozatban alkalmazva. Ilyen esetekben egyértelműen kifizetődő a használata. És ami legfontosabb, szemben más csúcskategóriás hőszigetelésekkel, a paplan teljesen hétköznapi módon beépíthető: lépésálló, ragasztható, vakolható és hajlítható, tehát íves felületekre is könnyű rögzíteni.

.

Emellett új építésű könnyűszerkezetes épületeknél a szerkezet hőhídmentesítésére eleve javasoljuk betervezni az anyagot: a Thermablok öntapadós aerogél szigetelő csíkja könnyen, praktikusan felhelyezhető: már minimális vastagságban alkalmazva is ellensúlyozni tudjuk a falszekciók és a szerkezeti bordák hőátbocsátási differenciáit.

SPACELOFT – ultravékony hőszigetelés az építőipar számára

.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^