Babafészek: alvást segítő megoldás a gyerekszobába

Képzeljük el, ahogy a kisbabát beletesszük egy babafészekbe, amely lágyan körbeöleli a testét. Ez a babaszoba kiegészítő egyszerre melegíti és biztonságban tartja, szabad teret ad neki a mozgásban, azonban esélye sincs belőle kifordulni. A baba még mindig úgy fogja érezni magát, mintha az édesanyja pocakjában lenne, esetleg a lágy ölelő karjaiban pihenne. Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan érdemes berendezni a babaszobát és milyen kiegészítőket rakjunk bele!

.

A babaszoba elrendezése

Egy babának nem sok mindenre van szüksége, hiszen a napjainak nagy részét alvással és evéssel tölti. Éppen ezért nem érdemes teletűzdelni minden aprósággal és bútorral az életterét, hiszen csak megzavarja őt a pihenésben. Egy kényelmes babaágy, egy pelenkázó komód, egy kis szekrény, amiben a dolgai elférnek és máris mindene megvan, amitől boldog lehet.

Akad azonban olyan kiegészítő, amivel komfortosabbá tehetjük számára a mindennapokat. Ilyen a babafészek, amely amellett, hogy biztonságban tartja a csecsemőt, puhává varázsolja az egész ágyat. Ez a kellék már régóta a mindennapjaink részét képezi, elsőként a skandinávok használták, idővel viszont szinte mindenhol elterjedté vált.

A babafészek használata

Több előnye van annak, ha valaki babafészket használ. Az egyik, hogy a picinek olyan érzése lesz tőle, mintha egy fészekben lenne, amely óvja és melegen tartja őt. Hazánkban még nem túl sokan használják, sok helyen azonban pólya helyett veszik a csecsemő számára. Ez nem tartja túl szorosan a baba testét, sokkal lazább, puhább és könnyedebb. Ebben kényelmesen megtalálja magának a legjobban tetsző pózt, miközben a lehető legnagyobb biztonságban érzi magát.

A babafészek már az első naptól alkalmazható, otthon is igen praktikus kiegészítője a szobának. Mivel nincs hozzá rögzítve semmihez, így az egész házban használni lehet. Ha tehát főznénk vagy takarítanánk egyet, akkor is magunkkal tudjuk vinni benne a babát a lakás bármely pontjára. Bár a legtöbben a babaszobában használják, azért valljuk be, sok esetben lehet praktikus egy ilyen puha eszköz.

Meddig alkalmazható?

A kiegészítő az első hónapokban pont azt a törődést adja meg a csecsemőnek, amire a legnagyobb szüksége van. Pihentető, teret enged a mozgásnak és a kellemes álmoknak. Ha pedig egy baba jól alszik, akkor a szülőnek sem lesz gond a pihenés. A babafészek alja párnázott, így bármilyen felületen használható. Más kérdés, hogy meddig érdemes alkalmazni, hiszen egy idő után a baba kinövi azt. Éppen ezért azt javasolják, hogy amíg csak lehet, nyugodtan altassuk benne a piciket, hiszen a fészek használata semmilyen hátránnyal nem jár, így sokáig ki tudjuk használni azt.

Bővebb információk:

baby-life.hu

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^