Bacon-be tekert, májjal töltött, filézett csirkecomb
Petrezselymes, hagymás, füstölt szalonnás ízesítésű csirkemájjal töltött csirkecomb filé, melyet bacon-be tekerünk – combonként kettőbe – és megszórjuk sült csirke fűszerkeverékkel.

Egy nagyméretű tepsibe, kb. 21-24 nagyméretű csirkecomb fér. Egy egész májat, 4 hosszú csíkra vágunk, így minden 4 csirkecombra 1 nagy májat kell számolni.
A töltelék fűszer-keveréke:
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gyerekkanál só
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 gyerekkanál őrölt bors
- 1 gyerekkanál szerecsendió
- 1 nagy csokor petrezselyem zöld
- 0,5dl víz
- 2 szelet ujjnyi vastag füstölt szalonna
A combokat kifilézzük és kiterítjük mindet.
A fűszer-keveréket szétosztjuk és elkenjük a combok belsején.

A májcsíkokat belerakjuk.

Két bacon szeletet egymás mellett kiterítünk, és kissé húzva rátekerjük a csirkecombra, hogy feszes legyen.
Csak nyers füstölt bacon jó. A főtt, vagy főtt-füstölt nem jó, mert gyenge és rugalmatlan.

Miután telepakoltuk a tepsit, jól megszórjuk nátrium-glutamát mentes sült csirke fűszersóval, és előmelegített sütőben 180 fokon 40 percig sütjük.
Majd kivesszük, a combokat megfordítjuk, ezt az oldalt is jól megszórjuk sült csirke fűszersóval, és 180 fokon újabb 40 percig sütjük.
