E kettősség egyedi, elegáns formavilágának, és kompakt méreteinek köszönhető.
Hogy mégis milyen stílus fő vagy kiegészítő bútora lesz, függ a fotelen alkalmazott anyagoktól, és a rendelkezésre álló tértől is.

Az élénk színű plüss, pamut, bőr, műbőr kárpitozású Bird fotel változatai a fiatalos, retrós stílus kedvelők ideális ülőbútora. Az élénk színvilágú változatok alkalmasak még a minimál színesítésére is.

Kisméretű lakótelepi szobákba mint fő ülőalkalmatosságként is betehetjük, mert kis tömegű. Így, ha többet vásárolunk belőle a szűkösebb szobát „nem nyomja” agyon. E könnyedségét egyrészt a szellős króm lábazatának köszönheti, mert nem zárja le a teret, mint egy hagyományos fotel, vagy kanapé. Azáltal, hogy belátunk alá, nagyobb felületet látunk a padlóból, így optikailag tágasabbnak hat a szoba.
A másik térkímélő eleme a szokásosnál kisebb, és vékonyabb kárpitos felület. Ez természetesen hátránya is lehet ha fő ülőbútornak szánjuk, mert példásul tévénézés során a kényelmi pozícióink korlátozottak lehetnek. Ebben valamelyes kárpótol bennünket, hogy kartámasz nélküli, így többet egymás mellé sorolva kanapé méretet is kialakíthatunk.

Fehér, nyers, vagy fekete változataik – különösen ha bőr – minimál, vagy más extravagáns enteriőr elegáns kiegészítő ülőbútorai lehetnek.

Ha fellapozzuk az Otthon magazin 2008. júniusi számát, a 42. oldalon egy fekete-fehér színvilágú luxuslakást láthatunk, melyet minőségi anyaghasználata miatt, már-már nem monokróm barokkos minimálnak, hanem talán XXI. századi art deconak is nevezhetnénk. És lám, ez az egyszerű, de különleges formájú fotel ott van a kép közepén párban. A króm lábaival, a fekete kárpitjával tökéletesen illeszkedik e fényűző lakásbelsőbe.

.
A fenti kép forrása az Otthon Magazin – https://www.otthon.hu

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^