Bőr és műbőr falburkolatok a belsőépítészetben

A falburkolatok világában már nagyon sok anyaggal találkozhattunk. Az egyik ilyen érdekesség, illetve egyre jobban terjedő anyag a bőr és a műbőr. A műbőrök, textilbőrök hihetetlen színválasztékban és mintában kaphatóak már a hazai forgalmazóknál is. A textilbőrök szinte megszólalásig hasonlítanak a valódi bőrhöz.
bőrpanel-falburkolat-01
Eltérés az anyag illatában, valamint a műbőr “tökéletességében” van. Hiszen egy valódi bőrnél a felület mintázatában, a bőr vastagságában eltérések vannak. Természetesen ezek az “eltérések”, adják a valódi bőr különlegességét is.

bőrpanel-falburkolat-02

Külföldi gyártók kollekciójában a valódi bőrök, illetve a műbőrök is megtalálhatóak.

bőrpanel-falburkolat-03

Nagyon szép bőrpaneleket láthatunk az olasz Studioart kollekciójában. Az ő termékeikre jellemző az igen kis méretű panelekből összeállított, ragasztott háttal ellátott mozaikszerű falpanel.

bőrpanel-falburkolat-04

A Studioart egy több mint 40 éve működő bőrfeldolgozó családi vállalkozás.

bőrpanel-falburkolat-05

A cég tulajdonosai Nadia és Gianfranco Dalle Mese. A bőrfeldolgozás terén hatalmas tapasztalattal rendelkező olaszországi gyár elsőként a divatvilág számára készített termékeket.

bőrpanel-falburkolat-06

A Studioart bőrpanelek rengeteg féle mintában, méretben és színben készülnek. A kollekcióban a legfinomabb bőrtől kezdve, a velúros hatású, csillogó, színjátszó, állatmintás, víz- és olajtaszító változat is megtalálható. A legújabb mintakollekcióban például igen erős színeket,elsősorban az arany árnyalatait láthatjuk.

bőrpanel-falburkolat-07

A felületük lakkozott hatású, állatbőr mintákkal ötvözve. Ezekkel a speciális effektusokkal a kész bőrpanelek csodálatos látványt nyújtanak. A bőrből készült falpanelek jó tulajdonságai közé tartozik a könnyű tisztíthatóság, a hang- és hőszigetelő képesség. Illetve további előnyként lehet megemlíteni a hatalmas variáció lehetőséget. A Studioart Facebook oldalán nyomon követhetjük a cég újdonságait.

bőrpanel-falburkolat-08

Egy másik nagyon nagy múlttal rendelkező cég az amerikai Nappatile. Ez a cég szintén egy közel négy évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik. Az olasz cég termékeihez hasonló bőröket találunk náluk is. Talán kicsit alapból nagyobb méretű paneleket gyártanak, viszont több a különlegesen megalkotott műbőr felület.

bőrpanel-falburkolat-09

A Kerma Design Kft által gyártott bőr és műbőr panelek teljesen újak a hazai belsőépítészetben. Ezek a panelek a Wallart falpanelekhez hasonlóan rendkívül mutatósak és nagyon jól alkalmazhatóak belső tereink dekorálásához. Alkalmazhatjuk teljes falak, vagy falrészek dekorációjaként, ágyvég dekorként, burkolhatunk velük előszobafalakat, könyvespolcokat és egyéb bútorokat. A 400 minta és színválaszték és az 5 panel méret rengeteg megoldást és kirakási lehetőséget biztosít számunkra.

bőrpanel-falburkolat-10

A lakberendezők és belsőépítészek számára az eddig még csak az internetről és szaklapokból ismerős panelek ma már elérhetőek és rendelhetőek a Kerma Designtól!

Bővebb információk:
KERMA DESIGN Kft. (http://www.kerma.hu/) – honlapján.