Budai lakás korszerűsítése

A feladat egy társasházi lakás korszerűsítésének megtervezése volt.
A földszinti lakáshoz tartozó loggia a hátsó kertre nézett, amelynek egy része saját sziklakertként és teraszként volt kialakítható, így adódott, hogy a lakás minél közvetlenebb kertkapcsolattal rendelkezzen.

.

Szerencsére a loggia és a nappali közötti fal egy pillértől eltekintve csak egy könnyen elbontható válaszfal volt, így a loggiát a válaszfal elbontásával a nappali részévé tettük.
A loggia peremére pedig egy tolóajtós szerkezet került, melyet eltolva a nappali egybe nyílik a terasszal és a kerttel.

.
.

Egy teherhordó pillérnek meg kellett maradnia, erre tükör került. A pillér és a szélső fal között maradt még egy ablak, ennek helyére került a konyhai főzőlap és az elszívó. Így a háziasszony főzés közben szemmel tarthatja a teraszon játszó gyermekeket.

.
.

Az igazi nyereség nem is az a néhány négyzetméter, amennyi a volt loggia területe, hanem az így kitágult tér, és a terasszal bármikor kibővíthető nappali, amely így egy egykori sötét, szűkös szobából egy tágas, izgalmas térré változott.

.
.

A hátsó falra könyvespolc került, a volt loggiát határoló másik pillére pedig egy dolgozó sarok. Ez a sarok a nappali felől félig takarásban van, így nem zavaró a rajta tárolt iratok látványa.

.
.

Az ebédlőasztal a megmaradó pillér elé került, hétköznap tehát a három személyes ebédlőasztal választja el a konyhát a nappalitól. Ünnepi étkezésekhez az egyedi tervezésű asztal görgőkön kitolható a térbe, és hatszemélyessé nagyobbítható.

.

A „zsák konyha” valójában nem hat szűkösnek, mert a belső része csak tároló, a funkcionális részei pedig a nyitott térben találhatóak.

.

Ha a volt loggia helyén keletkezett plusz terület felől, illetve ha kintről, a kertből „kukkantunk” be a konyhába, akkor ezt látjuk:

.

Az előszobába, a tükör köré kőburkolat került, az álmennyezet takarásában elhelyezett spotlámpák világítják meg.

.
.

További információk és ajánlatkérés:

Zahorán Róbert

Bútorfókusz Stúdió
30-446-3026
butorfokusz@butorfokusz.hu

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^