Budai lakás korszerűsítése

A feladat egy társasházi lakás korszerűsítésének megtervezése volt.
A földszinti lakáshoz tartozó loggia a hátsó kertre nézett, amelynek egy része saját sziklakertként és teraszként volt kialakítható, így adódott, hogy a lakás minél közvetlenebb kertkapcsolattal rendelkezzen.

.

Szerencsére a loggia és a nappali közötti fal egy pillértől eltekintve csak egy könnyen elbontható válaszfal volt, így a loggiát a válaszfal elbontásával a nappali részévé tettük.
A loggia peremére pedig egy tolóajtós szerkezet került, melyet eltolva a nappali egybe nyílik a terasszal és a kerttel.

.
.

Egy teherhordó pillérnek meg kellett maradnia, erre tükör került. A pillér és a szélső fal között maradt még egy ablak, ennek helyére került a konyhai főzőlap és az elszívó. Így a háziasszony főzés közben szemmel tarthatja a teraszon játszó gyermekeket.

.
.