Az alábbi recept 30 darabos, két tepsire való.
Egyszerű és finom.
A recept:
Az alábbi recept 30 darabos, két tepsire való.
Egyszerű és finom.
Az első 5 tételt szárazon összekeverjük. Az ecetes vízben pedig a sót feloldjuk. Ezután a kettőt összekeverjük és hagyjuk pihenni, hogy a tészta nyújtható legyen.
A tésztát 4 részre vágjuk, kinyújtjuk és akkora négyzeteket vágunk a tésztából, hogy a virsli átlósan éppen túl érjen rajta. A levágott maradék tésztákból lesz egy 5. nyújtásunk, tehát olyan vékonyra kell nyújtani a tésztát, hogy nyújtásonként 6 virslit tudjunk becsomagolni.
A belső kenéshez:
A tojásos keveréket összeturmixoljuk és hagyjuk pihenni.
Minden kivágott tésztanégyzetet megkenünk a tojásos keverékkel és átlósan feltekerjük a virslire.
Miután feltekertük a 30 darab bundás virslit, a maradék tojásos keveréket paleolajjal felkeverjük. kb. annyi olajat keverünk hozzá, hogy duplájára növeljük a mennyiséget.
Ahogy lekenjük a tésztákat és látjuk, hogy fogy a keverék, olajjal rápótlunk, tovább hígítjuk, hogy minden bundára jusson. A kenésnek olyannak kell lenni, hogy jó sok mag rá tudjon ragadni.
Ezután megszórjuk az általunk kedvelt magvakkal, jó sokkal 🙂
Mivel a magvak is sósan finomabbak – megszórjuk egy kis szemcsés sóval is.
Előmelegített légkeveréses sütőben 30 percig 180 fokon sütjük.