Bundás virsli – glutén- és tejtermék-mentes
Az alábbi recept 30 darabos, két tepsire való.
Egyszerű és finom.

A recept:
A tészta:
- 500g Szafi Free világos, puha kenyér lisztkeverék
- 2 gyerekkanál mustármagliszt
- 2 gyerekkanál fokhagyma granulátum
- 2 gyerekkanál szódabikarbóna
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- 560g víz
- 8g só
- 60g almaecet
Az első 5 tételt szárazon összekeverjük. Az ecetes vízben pedig a sót feloldjuk. Ezután a kettőt összekeverjük és hagyjuk pihenni, hogy a tészta nyújtható legyen.
A tésztát 4 részre vágjuk, kinyújtjuk és akkora négyzeteket vágunk a tésztából, hogy a virsli átlósan éppen túl érjen rajta. A levágott maradék tésztákból lesz egy 5. nyújtásunk, tehát olyan vékonyra kell nyújtani a tésztát, hogy nyújtásonként 6 virslit tudjunk becsomagolni.
Töltelék:
- 30 virsli
A belső kenéshez:
- 3 tojás
- 1 evőkanál citromlé
- 8g só
- 1 evőkanál mustármagliszt
- 1 evőkanál tápióka keményítő
- 1 evőkanál zselatin
A tojásos keveréket összeturmixoljuk és hagyjuk pihenni.
Minden kivágott tésztanégyzetet megkenünk a tojásos keverékkel és átlósan feltekerjük a virslire.
Külső dekoráció:
- A belső kenésből megmaradt tojásos keveréket paleolajjal duplájára hígítjuk.
- napraforgómag, szezámmag, vagy lenmag – jó sok, amennyi csak ráragad.
- szemcsés só
Miután feltekertük a 30 darab bundás virslit, a maradék tojásos keveréket paleolajjal felkeverjük. kb. annyi olajat keverünk hozzá, hogy duplájára növeljük a mennyiséget.
Ahogy lekenjük a tésztákat és látjuk, hogy fogy a keverék, olajjal rápótlunk, tovább hígítjuk, hogy minden bundára jusson. A kenésnek olyannak kell lenni, hogy jó sok mag rá tudjon ragadni.
Ezután megszórjuk az általunk kedvelt magvakkal, jó sokkal 🙂
Mivel a magvak is sósan finomabbak – megszórjuk egy kis szemcsés sóval is.

Előmelegített légkeveréses sütőben 30 percig 180 fokon sütjük.

