A tészta:

  • 500g Szafi Free világos, puha kenyér lisztkeverék
  • 2 gyerekkanál mustármagliszt
  • 2 gyerekkanál fokhagyma granulátum
  • 2 gyerekkanál szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 560g víz
  • 8g só
  • 60g almaecet

Az első 5 tételt szárazon összekeverjük. Az ecetes vízben pedig a sót feloldjuk. Ezután a kettőt összekeverjük és hagyjuk pihenni, hogy a tészta nyújtható legyen.
A tésztát 4 részre vágjuk, kinyújtjuk és akkora négyzeteket vágunk a tésztából, hogy a virsli átlósan éppen túl érjen rajta. A levágott maradék tésztákból lesz egy 5. nyújtásunk, tehát olyan vékonyra kell nyújtani a tésztát, hogy nyújtásonként 6 virslit tudjunk becsomagolni.
 

Töltelék:

  • 30 virsli

A belső kenéshez:

  • 3 tojás
  • 1 evőkanál citromlé
  • 8g só
  • 1 evőkanál mustármagliszt
  • 1 evőkanál tápióka keményítő
  • 1 evőkanál zselatin

A tojásos keveréket összeturmixoljuk és hagyjuk pihenni.
Minden kivágott tésztanégyzetet megkenünk a tojásos keverékkel és átlósan feltekerjük a virslire.
 

Külső dekoráció:

  • A belső kenésből megmaradt tojásos keveréket paleolajjal duplájára hígítjuk.
  • napraforgómag, szezámmag, vagy lenmag – jó sok, amennyi csak ráragad.
  • szemcsés só

Miután feltekertük a 30 darab bundás virslit, a maradék tojásos keveréket paleolajjal felkeverjük. kb. annyi olajat keverünk hozzá, hogy duplájára növeljük a mennyiséget.
Ahogy lekenjük a tésztákat és látjuk, hogy fogy a keverék, olajjal rápótlunk, tovább hígítjuk, hogy minden bundára jusson. A kenésnek olyannak kell lenni, hogy jó sok mag rá tudjon ragadni.
Ezután megszórjuk az általunk kedvelt magvakkal, jó sokkal 🙂
Mivel a magvak is sósan finomabbak – megszórjuk egy kis szemcsés sóval is.

.

Előmelegített légkeveréses sütőben 30 percig 180 fokon sütjük.

.
.

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^