Családi medencék – akár puha-falú fémvázas, akár merev-falú medencék – a minőségi otthoni strandolás kényelmét biztosítják

A csővázas puha-falú és a fémpalástos merev-falú családi medence típusok tekintetében, mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, és a választás számos tényezőtől függ, beleértve a családi kívánalmakat, a család életstílusát, a rendelkezésre álló teret és az anyagi lehetőségeket is.

.

Néhány szempont, amelyek alapján könnyebben összehasonlíthatóak és értékelhetőek ezek a medencetípusok:

 • Hordozhatóság és rugalmasság:
  • A csővázas puha-falú medencék könnyen összeszerelhetők és szétszedhetők, ami lehetővé teszi a rugalmas telepítést és az esetleges helyváltoztatást.
  • A fémpalástos merev-falú medencék általában nehezebbek és állandóbbak, nehezebb őket mozgatni vagy áthelyezni.
 • Tartósság és stabilitás:
  • A fémpalástos merev-falú medencék általában tartósabbak és stabilabbak, és hosszabb élettartamot biztosítanak, mivel a merev faluk ellenállóbbak a külső hatásokkal szemben.
  • A csővázas puha-falú medencék általában kevésbé tartósak és stabilak, és könnyebben sérülhetnek, különösen erős széllökések vagy mechanikai hatások esetén.
 • Telepítés és karbantartás:
  • A csővázas medencék gyorsabban telepíthetők és lebontásra is kevesebb időt vesz igénybe. Karbantartásuk általában könnyebb, mivel könnyebb hozzáférhetőségük.
  • A merev-falú medencék telepítése időigényesebb és több erőfeszítést igényelhet. Karbantartásuk viszont általában kevesebb gondot okoz, mivel a falak és a medence alapja tartósabb anyagokból készültek. Egyes típusok esetében a gyártó, megkövetelhet bizonyos mértékű földbe süllyesztést a stabilitás biztosítása érdekében.
 • Kényelem és esztétika:
  • A merev-falú medencék általában esztétikusabb megjelenést biztosítanak, és sokféle dizájn és stílus közül választhat a felhasználó. Mivel egyes típusok esetében a gyártó, megkövetelhet bizonyos mértékű földbe süllyesztést a stabilitás biztosítása érdekében, az azt is jelenti, hogy akár teljes magasságában is besüllyeszthetjük a talajba, amitől egyfajta átmenetnek tekinthetjük az épített medencék irányába. Ez ugyan többletköltséggel jár, de előnye lehet, hogy egy medencetömeg nem fogja kisebb kert esetén uralni a teret. Másrészt a nagyobb stibilitás révén akár ellenáramoltatóval (úszógéppel) is felszerelhetjük, így egyszerű fürdőzés mellett úszásra is használhatunk akár egy 3 méter átérőjű medencét is.
  • A csővázas medencék kisebb költségekkel és gyorsabb telepítéssel rendelkezhetnek, de esztétikai szempontból kevésbé vonzóak lehetnek.
 • Költség és pénzügyi megfontolások:
  • Általában a csővázas medencék olcsóbbak a merev-falú medencékhez képest, mind a vásárlási költségek, mind a telepítési költségek és a karbantartás terén.
  • Azonban hosszú távon a merev-falú medencék lehetnek gazdaságosabbak, mivel kevesebb karbantartást igényelnek, és hosszabb élettartamuk van.

A választás tehát nagymértékben függ az egyedi preferenciáktól és körülményektől. Egy kisebb kertben vagy olyan területen, ahol fontos a mobilitás és a rugalmasság, a csővázas medence lehet a jobb választás. Ezzel szemben egy állandóbb telepítésre szánt, esztétikusabb megjelenésű medencét kereső család inkább a merev-falú medencéket részesítheti előnyben.

A két medencetípus ismertetését az alábbi linkeken találod, ahol medence ajánlati listát is találsz árakkal

Fémpalástos, avagy merev-falú családi medence ismertető ->

.

A puha-falú fémvázas (csővázas) családi, otthoni medence ismertető ->

.

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^