Dekorálj bútorszövettel

A falfelületek dekorálása manapság egyre inkább kezd leszűkülni a faliképekre és azokra a fali dekorációkra, amelyek bár igen jól néznek ki, a dekoráláson kívül egyéb funkciót nem töltenek be. Anno, dédnagyanyáink idején szinte minden házban tele volt a fal falvédővel, az étkezőben és a hálószobában pedig a falvédő már-már kötelező jelleggel lógott a falon. Bár a falvédők mára már idejét múlt darabok, szerencsére akad olyan megoldás, amely mind faldekorációként, mind falvédőként tökéletesen megállja a helyét. A szövettel vagy műbőrrel burkolt falpanelek egyre népszerűbbek, ami nem is csoda, hiszen amellett, hogy jól mutatnak a falon és bármely helyiséget feldobják, a falat is védik a szennyeződéstől és a fizikai behatástól.

.

Csinálj magad falpanelt

A falpanelek közül ma már számos méretűt, formájút és különböző bevonatút vásárolhatsz, de ha nagyobb felületet szeretnél vele befedni, ezek a panelek sokszor sajnos meglehetősen drágák. Viszont az elkészítésük sem egy nagy ördöngösség, csupán elszántságra és kreativitásra van hozzá szükség, na és némi alapanyagra is. A falikárpitot készítheted erős karton vagy furnérlapra is, de arra mindig ügyelj, hogy a lap és a szövet közé megfelelő vastagságú kitöltőanyagot szabj, ami egyben a falpanel vastagságát is meg fogja majd adni. A térkitöltő lehet puha hungarocell, vagy akár párna töltésére használt kitöltőanyag is. Az egyik legfontosabb dolog azonban a megfelelő bútorszövet kiválasztása.

Minőségi bútorszövetet válassz!

A bútorszövet választásánál ne csak szövet színe és a mintája legyen a fontos, figyelj arra is, hogy a szövet kellően jó minőségű, színtartós és lehetőleg magas kopásállóságú legyen. A szövet kopásállóságát elméletileg minden esetben feltünteti a forgalmazó a webshopban vagy az üzletben, amennyiben ezt nem találod, úgy kérdezz rá az eladónál vagy a webshop ügyfélszolgálatánál. A magas kopásállóság azért fontos, mert a falpanel – még ha nem is folyamatosan – de alapvetően igénybevételnek van kitéve. Egy fejtámla helyett funkcionáló falpanel például könnyen megkopik és foszlásnak indul a szövet, ha a kopásállósága alacsony. A kopásállóság mellett a szövet minősége is lényeges, hiszen az a jó, ha az elkészült munkádban minél tovább gyönyörködhetsz és nem csak néhány hónapig tart ki. Fontos, hogy a bútorszövet színtartós legyen, mert ez garantálja, hogy nem fog idő előtt kikopni, elhalványulni a színe.

Ha nem szeretnéd a várost járni a tökéletes bútorszövet után kutatva, akkor könnyedén találhatsz olyan bútorszövet webshopot, ahol széles szín-, és stílusválaszték áll a rendelkezésedre a tökéletes szövet kiválasztásához. Bátran fog hát neki a tervezésnek és álmodd meg az új falpaneled, amit te magad is könnyedén elkészíthetsz és egy esős hétvégén valósítsd meg a gondolataidat, készíts egy új dekorációt az otthonodba!

Bővebb információk:

Rug & Roll

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^