Lakberendezési stílustár

Folyamatosan bővítjük, amíg el nem érünk az 1. számú stílusig!

Bohém stíluscsoport – lakberendezési stílusok 15.

A bohém stílus egy szabadon és egyedien kombinált, kreatív és színes lakberendezési stílus, amely a különböző kultúrák, stílusok és textúrák keveredését jelenti. A bohém stílusnak nincsenek szigorú szabályai, és a személyes kreativitás és egyediség kiemelkedő jelentőséggel bír.

.
Bohém lakberendezési stílusú enteriőrök

Bohém stíluscsoport – lakberendezési stílusok 15. bővebben…

XX. századi bohém stílus – lakberendezési stílusok 15.1

A bohém stílus legkorábbi előfutárai a 19. századi francia művészek, írók, és más kreatív emberek voltak. A XX. században folyamatosan fejlődött, alakult, kezdetben a modernizáció ellenállásként, valamilyen életmód, vagy később politikai esemény tiltakozására az alternatív életmód kereséseként, a hagyományos társadalomtól eltávolodást érvényesítő kifejezési módként jelent meg, akár a lakberendezési stílusok keretében is. Ez az alternatív álláspont elsősorban a művészeti téren nyert kifejezési módot, melyet legfőképp az öltözködési divat egészített ki. Így érthető módon, ezeknek a bohém alternatíváknak az elnevezései is leginkább zenei stílusként közismert elnevezésekhez kötődnek.

.
XX. századi bohém lakberendezési stílusú enteriőrök

A bohém stílus átfogó leírásáról ITT olvashatsz.

XX. századi bohém stílus – lakberendezési stílusok 15.1 bővebben…

XXI. század eleji bohém stílus – lakberendezési stílusok 15.2

A bohém stílus a 21. században továbbra is népszerű, és újabb változatokat és irányzatokat hozott létre, mint például a boho-chic, a boho-luxe, a boho-rock, a boho-folk és a fehér bohém. A bohém stílus ebben a korszakban a régi és az új, a drága és az olcsó, a kifinomult – egyszerű és a rusztikus ötvözetét kínálja. A bohém stílus ma is a szabadság, a kreativitás, és az egyéniség kifejezését jelenti.

.
XXI. század elejei bohém lakberendezési stílusú enteriőrök

A bohém stílus átfogó leírásáról ITT olvashatsz.

XXI. század eleji bohém stílus – lakberendezési stílusok 15.2 bővebben…

Tengerparti (Coastal) stílus – lakberendezési stílusok 16.

A Coastal stílus egy tengerparti, tengeri hangulatot kifejező belsőépítészeti stílus, amely a tengeri életstílus és a tengeri környezet inspirációjából merít.

.
Tengerparti (Coastal)lakberendezési stílusú enteriőrök

A tengerparti lakberendezési stílus egy könnyed, friss és kellemes megjelenést kölcsönöz a térnek, ami emlékeztet a tengerparti életérzésre. A tengerparti stílus nagyon kellemes és pihentető atmoszférát teremt, amely ideális a nyári vagy tengerparti házak számára.

Tengerparti (Coastal) stílus – lakberendezési stílusok 16. bővebben…

Posztmodern lakberendezési stílusok 17.

A posztmodern lakberendezési stílus a 20. század második felében alakult ki, és azt az időszakot követi, amikor a modernizmus uralkodó volt. A posztmodernizmusra az a jellemző, hogy elutasítja a szigorú stílusokat és az absztrakt minimalizmust, és inkább keveri a különböző stílusokat, formákat és időszakokat egyedi és kreatív módon.

.
Posztmodern lakberendezési stílusú enteriőrök

Posztmodern lakberendezési stílusok 17. bővebben…

Neo-eklektikus stílus – lakberendezési stílusok 17.1

Építészeti megközelítésben a posztmodern neo-eklektikus stílus a különböző építészeti elemek és anyagok ötvözését jelenti, amelyek egyedi és kreatív hatást keltenek. A stílus a modernizmus ellenreakciója, amely elutasította a modernista egyszerűsítést és innovációt, és inkább a hagyományos építészeti példákhoz fordult inspirációért. A stílus ismert a terjedelmes, többszintes tervezéséről, a bonyolult tetővonalakról és a nagy garázsokról, amelyek két vagy több autót is befogadnak.

.
Posztmodern neo-eklektikus stílusú enteriőr mix

A neo-eklektikus lakberendezési stílus a hagyományos és modern elemek kombinációját hozza létre, és a tervezők azért alkalmazzák, hogy egyedi és személyre szabott tér érzetét keltse. Mivel a posztmodern irányzata, így hajlamos az ironikus és kritikai megközelítésre, amely a különböző stílusok és motívumok felhasználásával játszik és kommentál.

Neo-eklektikus stílus – lakberendezési stílusok 17.1 bővebben…

High-tech stílus – lakberendezési stílusok 17.2

A high-tech lakberendezési stílus a modern technológia és az ipari elemek hangsúlyozására összpontosít. Ezt a stílust gyakran a tiszta vonalak, a minimalizmus és a high-tech anyagok használata jellemzi.

.
High-tech stílusú enteriőr mix

A high-tech stílus arra törekszik, hogy az innovációt, a modern technológiát és a funkcionalitást hangsúlyozza – de úgy, hogy közben a posztmodern „fricskát” is megőrizze. A tér minimalista és rendkívül precíz kialakítása mellett a stílusban a high-tech eszközök integrálása is fontos szerepet játszik. A high-tech lakberendezés célja a modern, technológiailag előrehaladott életmód kényelmének és esztétikájának kifejezése.

High-tech stílus – lakberendezési stílusok 17.2 bővebben…

Dekonstruktivista stílus – lakberendezési stílusok 17.3

A dekonstruktivizmus, vagy dekonstruktivista lakberendezési stílus a posztmodern építészeti irányzat egyik ága, és célja a hagyományos formák és szerkezetek szokatlan, szétbomlott, vagy széttöredezett módon történő ábrázolása.

.
Dekonstruktivista stílusú enteriőr mix

A dekonstruktivizmus lakásberendezési szempontból inkább a bútorokban és azok elrendezésében fejeződik ki, mint a falak vagy felületek struktúrájában.

Dekonstruktivista stílus – lakberendezési stílusok 17.3 bővebben…

Memphis Design – lakberendezési stílusok 17.4

A Memphis Design Movement az 1980-as években alakult ki és egy olyan olasz tervezőcsoportot jelöl, amely az egyediség és a szokatlan formák iránti szenvedélyével tűnt ki a posztmodern művészet és dizájn irányzatán belüli körből. A Memphis Design stílusra jellemzőek a merész színek, a geometrikus formák, és az eklekticizmus, vagyis az összegyűjtött stílusok keverése.

.
Memphis Design stílusú enteriőr mix

Ez a stílus rendkívül merész, élénk színeket, geometriai formákat és aszimmetrikus elrendezéseket használ. A Memphis bútorok ismerhetők fel az extravagáns és játékos dizájnjukról.

Memphis Design – lakberendezési stílusok 17.4 bővebben…

Pop-art, mint lakberendezési stílus – lakberendezési stílusok 17.5

A pop-art eredetileg egy képzőművészeti mozgalom volt, amely az 1950-es és 1960-as években jelent meg az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában. A pop-art nem egy lakberendezési stílus.

.
Pop-art stílusú enteriőr mix

Azonban a pop-art esztétikája és szemlélete hatással volt más területekre is, beleértve a lakberendezési dizájnt is. A pop-art lakberendezési stílus egyfajta játékos, élénk és modern megközelítést kínál. Az ikonikus pop-art elemek, mint például a színes minták és az ismert márkák, hozzájárulnak egy energikus és karakteres atmoszférához a térben.

Pop-art, mint lakberendezési stílus – lakberendezési stílusok 17.5 bővebben…

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^