XX. századi bohém stílus – lakberendezési stílusok 15.1

A bohém stílus legkorábbi előfutárai a 19. századi francia művészek, írók, és más kreatív emberek voltak. A XX. században folyamatosan fejlődött, alakult, kezdetben a modernizáció ellenállásként, valamilyen életmód, vagy később politikai esemény tiltakozására az alternatív életmód kereséseként, a hagyományos társadalomtól eltávolodást érvényesítő kifejezési módként jelent meg, akár a lakberendezési stílusok keretében is. Ez az alternatív álláspont elsősorban a művészeti téren nyert kifejezési módot, melyet legfőképp az öltözködési divat egészített ki. Így érthető módon, ezeknek a bohém alternatíváknak az elnevezései is leginkább zenei stílusként közismert elnevezésekhez kötődnek.

.
XX. századi bohém lakberendezési stílusú enteriőrök

A bohém stílus átfogó leírásáról ITT olvashatsz.

A 20. századi bohém irányzatok, melyek a lakásdizájnra is leginkább hatással voltak:

 • A jazz-bohém a 20. század első felében alakult ki, és a jazz zene és a fekete kultúra hatását tükrözte. Intenzív színek és extravagáns megjelenés és kiegészítők jellemezték. A jazz-bohemian stílus a szabadság, a kreativitás és az önkifejezés érzését közvetítette.
 • A folk-bohém a 20. század közepén jelent meg, és a folk zene és a vidéki életmód inspirálta. A folk-bohemian stílus a természetes anyagokat, mint például a pamutot, a gyapjút, a bőrt és a farmert preferálta. A folk-bohemian stílusban gyakoriak voltak a virágminták, a rojtok, a csipke, a hímzés és a patchwork. A folk-bohemian stílus a természetközelség, az egyszerűség és a romantika hangulatát sugallta.
 • A beat-bohém stílus a 20. század közepén újraélesztette a bohém stílust. A beatnemzedék tagjai a konformizmus és a materializmus ellen lázadtak, a kreativitást, és a spiritualitást keresték, a spontaneitás, az önkifejezés és a személyes szabadság fontosságát hangsúlyozták. A bohém stílus ebben a korszakban a fekete, a szürke, és a barna színeket, a bőrt, a farmert, a kötött anyagokat (pulóvereket) kedvelte.
 • A hippi-bohém stílus: a 20. század második felében a beatnemzedék vietnámi háború elleni tiltakozásából nőtt ki létrehozva a hippi életfelfogást. A hippik a békét, a szeretetet, és a természetet hirdették, és a hagyományos társadalomtól eltávolodtak. A bohém stílus ebben a korszakban a színes, áramló, és virágos ruhákat, a hosszú hajat, a szandálokat, és a gyöngyöket kedvelte. A hippik is inspirálódtak a keleti vallásoktól és kultúráktól, és beépítették a bohém stílusba az indiai, a perzsa, és a marokkói elemeket. A pszichedelikus kultúra és a közösségi életmód elveit követték.
 • A punk-bohém a 20. század második felében alakult ki, és a punk zene és a lázadó attitűd befolyásolta. Színvilágban fekete, piros, rózsaszín és ezüst jellemezte. A kiegészítők pedig tüskék, láncok, szegecsek, piercingek. A punk-bohemian stílus a provokáció, az individualizmus és az antikonformizmus üzenetét hordozta.
 • A psytrance stílus a 90-es években jött létre, és a pszichedelikus trance zene és a spirituális keresés hatására alakult ki. Színvilága intenzíven színes, fényes és fluoreszkáló. A psytrance stílus a transzcendencia, az összetartozás és a kozmikus tudatosság élményét közvetítette.

15.1.1. A jazz-bohém lakberendezési stílus:

A jazz-bohemian: a 20. század első felében alakult ki, és a jazz zene és a fekete kultúra hatását tükrözte. A jazz-bohemian stílusban a ruhák laza, kényelmes és színesek voltak, a kiegészítők pedig feltűnőek és extravagánsak. A jazz-bohemian stílus a szabadság, a kreativitás és az önkifejezés érzését közvetítette. A jazz-bohém, mint belsőépítészeti stílus – a múlt század első felében volt a legdivatosabb, és a jazz klubok, bárok és szállodák berendezésére volt jellemző.

Jazz-bohém stílusban a bútorok elegánsak, kényelmesek és drágák voltak, a színek pedig mélyek, sötétek és melegek. Gyakoriak voltak a bársony, a bőr, a fa, a réz, a tükör és a kristály anyagok, amelyek luxust és fényűzést sugalltak.

.

.
Jazz-bohém inspirációs alapok: elegáns, kényelmes és drága enteriőr, ahol mély, sötét és meleg színek, bársony, réz, tükör és kristály anyagok.

15.1.2. A folk-bohém lakberendezési stílus:

A folk-bohemian: a 20. század közepén jelent meg, és a folk zene és a vidéki életmód inspirálta. A folk-bohém stílusban a ruhák természetes anyagokból készültek, mint például a pamut, a gyapjú, a bőr és a farmer. Gyakoriak voltak a virágminták, a rojtok, a csipke, a hímzés és a patchwork. A folk-bohém stílus a természetközelséget, az egyszerűséget és a romantikus hangulatot sugallta. Lakberendezési stílus terén a vidéki házak, kis lakások és kempingek esetében volt népszerű. A folk-bohemian stílusban a bútorok egyszerűek, rusztikusak és kézművesek voltak, a színek pedig világosak, pasztellek és természetesek. Gyakoriak voltak a pamut, a gyapjú, a farmer, a natúr fa felhasználása, valamint a kerámia és a virág dekoráció is, amelyek otthonosságot és romantikát árasztottak.

.

.
Folk-bohém inspirációs alapok: nyaralóház, színes szőnyegek és párnák, valamint növények és lámpások díszítik a teret.

15.1.3. A beat-bohém lakberendezési stílus:

A beatnemzedék idején a bohém stílus nem csak a ruházatban, hanem a lakberendezésben is megjelent. A beatnemzedék tagjai gyakran utaztak, és különböző kultúrákból származó tárgyakat gyűjtöttek, amelyeket az otthonaikban elhelyeztek. A bohém enteriőrök ebben a korszakban a fekete, a szürke, és a barna színeket, a bőr, a fa, és a fém anyagokat, a régi és a használt bútorokat, és a könyveket, újságokat, és lemezeket kedvelték. A bohém enteriőrök ebben a korszakban kevésbé voltak színesek, mint a korábbi vagy a későbbi korszakokban, de mégis kifejezték a beatnemzedék szabadságát, kreativitását, és nonkonformizmusát.

A beatnemzedék bohém lakberendezési stílusa több szempontból is eltért az általános bohém stílustól, amelyet a korábbi vagy a későbbi korszakokban alkalmaztak.

A beatnemzedék bohém stílusának néhány jellemzője:

 • A beatnemzedék bohém stílusa kevésbé volt színes, mint az általános bohém stílus. A beatnemzedék tagjai a fekete, a szürke, és a barna színeket részesítették előnyben, amelyek tükrözték a sötét, komor, és melankolikus hangulatukat. A színek hiányát a textúrák, a minták, és a formák változatosságával ellensúlyozták.
 • A beatnemzedék bohém stílusa egyszerűbb, letisztultabb, és minimalista volt, mint az általános bohém stílus. A beatnemzedék tagjai nem törekedtek a luxusra, a pompára, vagy a túldíszítettségre, hanem a funkcionalitásra, a kényelemre, és a praktikusságra. A bútoraikat, a kiegészítőiket, és a dekorációikat gyakran maguk készítették, átalakították, vagy másodkézből szerezték be. A beatnemzedék bohém stílusa a régi, a használt, és a kopott tárgyakat értékelte, amelyeknek saját történetük volt.
 • A beatnemzedék bohém stílusa kevésbé volt eklektikus, mint az általános bohém stílus. A beatnemzedék tagjai nem annyira a különböző kultúrák és stílusok ötvözésére törekedtek, hanem inkább a saját kultúrájuk és stílusuk kifejezésére. A beatnemzedék bohém stílusa a zenét, az irodalmat, és a művészetet helyezte előtérbe, amelyek a legfontosabb inspirációforrásai voltak. Emiatt a lakásdekoráció terén az enteriőrök kialakításában a beatnemzedék bohém stílusa a könyveket, az újságokat, a lemezeket, a plakátokat, és a festményeket preferálta, amelyekkel a kreativitásukat és az intellektualitásukat vizuálisan is kifejezhették.
 • A leggyakoribb elnevezés egyszerűen a beatnemzedék stílusa, amely nemcsak a lakberendezést, hanem a ruházatot, a zenét, az irodalmat, és a művészetet is magában foglalja. Egy másik lehetséges elnevezés a beat-bohém stílus, és egy harmadik elnevezés a beatnik stílus, amely a beatnemzedék tagjaira használt pejoratív kifejezésből ered.

.
Beat-bohém nappali inspirációs alapok: a fekete, a szürke, és a barna színek, a bőr, a fa, és a fém alkalmazása, a régi és a használt bútorok, régi könyvek és újságok, hanglemezek dekorációk.

.
Beat-bohém nappali inspirációs alapok: fekete bőrkanapé, szürke szőnyeg, barna fa asztal, régi rádió, használt lámpa, sok könyv, újság, és lemez.

Shabby chic vs. Beat-bohém?

Beat-bohém első ránézésre olyannak tűnhet, mint egy Shabby chic feketében. 😮

A Shabby chic és a Beat-bohém stílusok között van némi hasonlóság, de nem ugyanazok. A Shabby chic stílus egy olyan lakberendezési stílus, amely a régi, a kopott, és a romantikus tárgyakat kedveli, amelyek egy vidéki, vintage, és nőies hangulatot teremtenek.

A Shabby chic és a Bohém stílusok közötti különbségek a következők:

 • A Shabby chic stílus általában világos, pasztell, és semleges színeket használ, mint a fehér, a bézs, a rózsaszín, és a zöld. A Beat-bohém stílus általában fekete, a szürke, és a barna komor színeket használ.
 • A Shabby chic stílus általában természetes, puha, és romantikus anyagokat használ, mint a pamut, a len, a csipke, és a virágos minták. A Beat-bohém stílus általában bőr, a fa, és a fém alap anyagokat használ.
 • A Shabby chic stílus általában egyszerű, elegáns, és klasszikus bútorokat használ, mint a francia vidéki, a viktoriánus, vagy a skandináv stílusú bútorok. A Bohém stílus általában különleges, kísérletező, és eklektikus bútorokat használ, de a Beat-bohém más, az egyszerűbb, letisztultabb, és minimalista szemléletű és a funkcionalitásra, a kényelemre, és a praktikusságra koncentrál.

A Shabby chic és a (Beat-)Bohém stílusok közötti hasonlóságok a következők:

 • Mindkét stílus a régi, a használt, és a kopott tárgyakat értékeli, amelyeknek saját történetük és karakterük van. Mindkét stílusra jellemző, hogy a DIY (do it yourself – csináld magad) projekteket kedveli, amelyek segítségével a tárgyakat átalakíthatjuk, felújíthatjuk, vagy újrahasznosíthatjuk.
 • Mindkét stílus a kényelmet, a melegséget, és a barátságosságot hangsúlyozza, amelyek segítségével az otthonunkat otthonossá és vendégszeretővé tehetjük. Mindkét stílus a textíliákat, a párnákat, a takarókat, és a szőnyegeket kedveli, ugyanakkor ebben a Bohémtől eltérően a beat-bohémre mérsékeltebben igaz.
 • Mindkét stílus a kreativitást, az egyéniségét, és a személyes stílust tükrözi, amelyek segítségével az otthonunkat egyedivé és különlegessé tehetjük. Mindkét stílus a művészetet, az irodalmat, és a zenét kedveli, amelyek segítségével az otthonunkat inspiráló és érdekes élményűvé tehetjük.
 • A beatnemzedéki bohém stílus egy speciális metszete a Shabby chic és a Bohém stílusoknak, amely a szabadságot, kreativitást, és nonkonformizmust tükrözi.

Adott egy látvány, és a látványnak van egy hatása, és a hatást pedig ösztönösen értelmezzük. Ennek az eredménye, hogy a beat-bohém lakberendezési stílus olyannak hat, mintha egy maszkulin Shabby chic lakberendezési stílus. Hogy ilyen nincs? - oké nincs, de ilyennek érezni még lehet.

.
Beat-bohém hálószoba inspirációs alapok: a fekete, a szürke, és a barna színek, bőr, fa, és fém anyaghasználat, régi és használt bútorokat.

.
Beat-bohém hálószoba inspirációs alapok: egy kényelmes ágy, fekete, szürke, és barna színek, bőr, régi és használt bútor, és könyvek, újságok, és lemezek dekorációként.

.
Beat-bohém étkezős konyha inspirációs alapok: egy étkező asztal, század-közepi skandináv tulipán formájú szék – de feketében, fekete, szürke, és barna színek, öreg fa szekrényfrontok és fapolcok, és fém anyagok, régi és használt bútorok, könyvek és lemezek a dekorációként itt is.

.
Beat-bohém étkezős-nappalis konyha inspirációs alapok: Múlt század elejei tűzhely. Klasszikus modernista és század-közepi skandináv modernista fekete fémváz elemek kombinációja, öreg fa polcokkal konyhaszekrényekkel asztallappal, padlóval, mindez kopottasan. Használt bőr kanapé, viseltes textíliák, könyvek és lemezek a dekorációként.

A konyha hatása valóban kopottas, de ez nem jelenti azt, hogy elhanyagolt vagy koszos. Ez csak azt jelenti, hogy a konyha történetet mesél, és karaktert mutat. A konyha nem csak egy hely, ahol főzünk vagy eszünk, hanem egy hely, ahol alkotunk, beszélgetünk, és élvezzük az életet.

15.1.4. A hippi-bohém lakberendezési stílus:

A hippi-bohém alstílus egy olyan lakberendezési stílus, amely a 20. század második felében alakult ki, és a hippimozgalom szellemiségét tükrözte. A hippi-bohém alstílus a színes, áramló, és virágos ruhákat, a hosszú hajat, a szandálokat, és a gyöngyöket kedvelte. A hippi-bohém alstílus több szempontból is eltért az általános bohém stílustól, amelyet a korábbi vagy a későbbi korszakokban alkalmaztak.

A hippi-bohém változatnak néhány jellemzője:

 • A hippi-bohém irányzat jóval színesebb volt, mint az általános bohém stílus. A hippi-bohém a szivárvány minden színét használta, amelyek tükrözték a vidám, optimista, és békés hangulatukat. A színek gazdagságát a fények, a gyertyák, és a fényfüzérek is fokozták.
 • A hippi-bohém változat sokkal áramlóbb és lazább volt, mint az általános bohém stílus. A hippi-bohém a könnyű, légies, és puha anyagokat használta, amelyek szabadon mozogtak és lebegtek. A földön ülő párnákat, a függőágyakat, és a sátrakat kedvelte, amelyek egy kényelmes és természetes életérzést keltettek.
 • A hippi-bohém sokkal eklektikusabb és globálisabb volt, mint az általános bohém stílus. A különböző kultúrák és vallások inspirációját befogadta, és beépítette a bohém stílusba, úgy mint az indiai, a perzsa, és a marokkói elemeket.
 • A hippi-bohém alstílus a mandalákat, a batikokat, a csillagokat, és a napokat kedvelte, amelyek egy spirituális és misztikus atmoszférát teremtettek.

.
A hippi-bohém inspirációs alapok: színes, áramló, és virágos anyagok, gyöngyök, a sok párna, sátor hatás beltérben is, mandalák, batikok, csillagok és a nap dekorációk, gyertyákat és fényfüzérek.

.
A hippi-bohém nappali inspirációs alapok: kényelmes kanapé, sok színes párna, mandala, batik, csillag, nap motívum, és sok gyertya.

15.1.5. A punk-bohém lakberendezési stílus:

A punk-bohemian stílus a 20. század második felében alakult ki, és a punk zene és a lázadó attitűd befolyásolta. A punk stílusban a ruhák fekete, piros, rózsaszín és ezüst színűek voltak, a kiegészítők pedig tüskés szegecsekkel, lánccal, biztostűvel és pirszinggel díszítettek. A punk-bohemian stílus a provokáció, az individualizmus és az antikonformizmus üzenetét hordozta.

A punk-bohemian mint lakberendezési stílus az ifjúsági szobák, kamaszszobák, garázsok és klubok berendezésére volt jellemző. E stílusban a bútorok színesek, extrémek és provokatívak voltak, és fekete, piros, rózsaszín és ezüst kombinációkban pompáztak. Gyakoriak volt a műanyag, a fém, és a bőr, avagy műbőr anyaghasználat. A tüskés, láncos dekorációk és a graffitik a lázadást és az individualizmust fejezték ki.

.

.
Punk-bohém stílusú ifjúsági szoba inspirációs alapok: színes, extrém és provokatív bútorok, fekete, piros, rózsaszín és ezüst színek, műanyag, fém, bőr, tüskék, láncok és graffitik.

A punk stílus további al-irányzatokban is továbbfejlődött, vagy irányzatokkal kombinálódott. Ilyen példásul a cyberpunk, vagy a cybergoth, sőt ezzel a gót szubkultúra egésze is érintett. Igaz ugyan, hogy ez utóbbi kettő a gót szubkultúra és annak a cybergoth al-irányzata a megjelenése miatt a modern gótikus stíluscsoportba sorolandó, így ott is került bemutatásra, de a lázadó, alternatív szellemisége innen a bohémből indult – csupán a kreativitásuk és a másságuk kifejezésének módját a sötét, misztikus, okkult témák feldolgozásával érik el.

15.1.5.1. A cyberpunk lakberendezési stílus:

A cyberpunk stílus a tudományos-fantasztikum, a digitális realizmus és a punk kultúra hatásait ötvözi és elegáns, szögletes és technológiai megjelenést biztosít. A Cyberpunk stílus a 20. század végén alakult ki, mint egy tudományos-fantasztikus irányzat, mintegy a technológia és a társadalom viszonyát vizsgálva fejez ki disztópikus jövőképet.

A cyberpunk stílus a punk stílusokból merített inspirációt, de más forrásokból is táplálkozott, mint például a filmek, a videojátékok, a zene, a divat és a technológia. A cyberpunk stílus sem egy egységes stílus, hanem több belső irányzatra oszlik.

A cyberpunk életfelfogása egy disztópikus jövőben játszódik, ahol a technológia uralja és elnyomja a társadalmat, és ahol a szereplők a rendszer ellen küzdenek vagy kihasználják azt. A cyberpunk a „kis élet és nagy technológia” kombinációját mutatja, ahol a szegények és a kirekesztettek a technológiai fejlődés árnyoldalait tapasztalják meg.

Cyberpunk lakberendezési stílusjellemzők:

 • A Cyberpunk stílusban a sötét és komor színek, mint például a fekete, a szürke és a rozsdabarna, gyakoriak, amelyeket néha világosabb, neonos színekkel, mint például a kék, a piros és a sárga, egészítenek ki.
 • A Cyberpunk stílusban a magas technológiai anyagok, mint például a fém, az üveg, a műanyag és a LED világítás, gyakoriak, amelyeket elegáns és szögletes formájú bútorokkal, dekorációkkal és eszközökkel, mint például a monitorok, a hangszórók, a kamerák és a drónok, kombinálnak.
 • A Cyberpunk stílusban a futurisztikus és technológiai hangulat fontos, amelyet a digitális realizmus és a sci-fi ihletett. A Cyberpunk stílusban gyakoriak a hacker és a disztópia elemek, mint például a kódok, a hálózatok, a mesterséges intelligencia, a felhők, a városok és a lázadók.
.
.

A cyberpunk stíluson kívül más lakberendezési stílusok is vannak amelyekben a műszaki technika kiemelt figyelmet kapott. Ilyen pl. a cybergoth, a posztmodern high-tech, vagy a retró diszkós korszaka, de egyedül a cyberpunk az amelyik a technológiát egy elnyomó és disztópikus erőként ábrázolja, amely rendszere ellen a szereplők lázadnak – akár úgy is, hogy maguk is felhasználják azt, mint ellenállók.

15.1.6. A psytrance lakberendezési stílus:

A psytrance egy olyan zenei irányzat, amely a pszichedelikus trance egyik ága, és a 90-es években alakult ki. A psytrance zenék gyors tempójúak, ismétlődő ritmusúak, és trippy hanghatásúak. A psytrance kultúra egy olyan globális mozgalom, amely a szabadságot, a kreativitást, és a spirituális tudatosságot hirdeti.

A psytrance öltözködési stílus és enteriőr egy olyan divatirányzat, amely a psytrance kultúra része, és a fesztiválokon vagy a mindennapi életben is megjelenik. A psytrance öltözködési stílus a színes, áramló, és virágos anyagokat, a hosszú hajat, a szandálokat, és a gyöngyöket, a sok párnát, a függőágyakat, és a sátrakat, a mandalákat, a batikokat, a csillagokat, és a napokat, és a gyertyákat, a fényeket, és a fényfüzéreket kedveli. A psytrance stílus egy laza, vidám, és egyedi hangulatot teremt.

A psytrance öltözködési stílus sokban hasonlít a hippik öltözködési stílusára, amely a 60-as és 70-es években volt népszerű. A hippik a szabadságot, a békét, és a szeretetet hirdették, és a pszichedelikus zenét és művészetet kedvelték. A hippik öltözködési stílusa a színes, áramló, és virágos anyagokat, a hosszú hajat, a szandálokat, és a gyöngyöket kedvelte. A hippik stílusa is egy laza, vidám, és bohém hangulatot teremtett.

A psytrance öltözködési stílus sokban hasonlít az indiai öltözködési stílusra is, amely a hindu kultúra része, és Indiában vagy más országokban is megjelenik. Az indiai öltözködési stílus a színes, áramló, és virágos anyagokat, a hosszú hajat, a szandálokat, és a gyöngyöket, a mandalákat, a batikokat, a csillagokat, és a napokat kedveli. Az indiai öltözködési stílus egy spirituális, misztikus, és eklektikus hangulatot teremt.

A psytrance stílus és életfogás egyfajta hippi kultúra kortárs változatának is tekinthető lenne, de nem teljesen pontos ez a megfogalmazás. A psytrance kultúra és a hippi kultúra között van némi hasonlóság, de nem ugyanazok.

A psytrance kultúra és a hippi kultúra közötti hasonlóságok:

 • Mindkét kultúra a szabadságot, a kreativitást, és a spirituális tudatosságot hirdeti, és a pszichedelikus zenét és művészetet kedveli.
 • Mindkét kultúra a színes, áramló, és virágos anyagokat, a hosszú hajat, a szandálokat, és a gyöngyöket kedveli.
 • Mindkét kultúra a kényelmet, a melegséget, és a barátságosságot hangsúlyozza, és a textíliákat, a párnákat, a takarókat, és a szőnyegeket kedveli.

A psytrance kultúra és a hippi kultúra közötti különbségek:

 • A psytrance zenék gyors tempójúak, ismétlődő ritmusúak, és trippy hanghatásúak. A psytrance fesztiválok olyan események, ahol a psytrance rajongók összegyűlnek, hogy együtt táncoljanak, bulizzanak, és élvezzék a zenét és a látványt.
 • A hippi kultúra zenéi lassú tempójúak, dallamosak, és szövegcentrikusak voltak. A hippik fesztiválok olyan események voltak, ahol a hippik összegyűltek, hogy együtt énekeljenek, beszélgessenek, és tiltakozzanak a háború és az elnyomás ellen.
 • A psytrance kultúra sokkal technológiaibb és futurisztikusabb, mint a hippi kultúra. A psytrance kultúra a szintetizátorokat, a számítógépeket, és a lézereket használta, hogy létrehozza a zenéjét és a vizuális effektjeit.
 • A hippi kultúra sokkal természetközelibb és ökológiaibb volt, mint a psytrance kultúra. A hippi kultúra a gitárokat, a dobokat, és a furulyákat használta, hogy létrehozza a zenéjét és a hangulatát.
 • A psytrance kultúra a cyberpunk, az űrkutatás, és az idegenek inspirációját vette, és beépítette a bohém stílusba a neon, a fémes, és a holografikus elemeket. Egy példa erre a „Valerian és az ezer bolygó városa” című film.
 • A hippi kultúra a természet, a növények, és az állatok inspirációját vette, és beépítette a bohém stílusba a zöld, a barna, és a virágos elemeket.

A psytrance kultúra és az indiai kultúra között van egy erős kapcsolat, amely leképeződhet a lakberendezés terén is. A psytrance kultúra sok inspirációt merít az indiai kultúrából, amely gazdag a színekben, a formákban, a mintákban, és a szimbólumokban.

A psytrance lakberendezési stílus a színes, áramló, és virágos anyagokat, és a gyöngyöket, a sok párnát, a függőágyakat, és a sátrakat, a mandalákat, a batikokat, a csillagokat, és a napokat, és a gyertyákat, a fényeket, és a fényfüzéreket kedveli. A psytrance lakberendezési stílus egy laza, vidám, és egyedi hangulatot teremt12

A psytrance lakberendezési stílus megkülönböztető jegyei:

 • A psytrance lakberendezési stílus nagyon színes és élénk, amely tükrözi a vidám, optimista, és békés hangulatot. A színek gazdagságát a fények, a gyertyák, és a fényfüzérek is fokozzák.
 • A psytrance lakberendezési stílus nagyon áramló és laza, amely kifejezi a szabadságot, a kreativitást, és a spirituális tudatosságot. A könnyű, légies, és puha anyagok szabadon mozognak és lebegnek. A földön ülő párnák, a függőágyak, és a sátrak kényelmes és természetes életérzést keltnek.
 • A psytrance lakberendezési stílus nagyon eklektikus és globális, amely mutatja a különböző kultúrák és vallások iránti nyitottságot és tiszteletet. Az indiai, a perzsa, és a marokkói elemek beépülnek a bohém stílusba. A mandalák, a batikok, a csillagok, és a napok spirituális és misztikus atmoszférát teremtenek.

.

A psytrance stílusú nappali szoba inspiráció: egy kényelmes kanapé, sok színes párna, sátor hatás, mandala, batik, csillag, sok gyertya dekoráció.

.
A psytrance lakberendezési stílus inspiráció: színes, áramló, és virágos anyagok, sok párna, sátorhatású drapéria elhelyezés, mandalák, batikok, a csillagok és a napok mint dekorációs motívumok, gyertyák és fényfüzérek.


A bohém stílus nagyon sokszínű és változatos, és mindig tükrözi a kor szellemét és a művészeti irányzatokat.


A homedecor.hu összes lakberendezési stílust bemutató cikkeinek tartalomjegyzékét itt találod: Lakberendezési stílustár

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^