Egy kompresszor hasznosítása a ház körül

Sűrített levegő egyszerűen

.

A házban és ház körül jól alkalmazható eszközök sora szinte végtelen. Ahány újonnan felmerülő feladat, annyi extra igény egy másik, újabb szerszámra. Léteznek persze kevésbé nyilvánvaló kategóriák, melyek összességében legalább annyira fontosak, mint társaik.

A hagyományosan gázsűrítőnek nevezett eszközök régóta velünk vannak, újkori történetük azonban nem nyúlik túl messzire. A ma is ismert formájukat ugyanis nagyjából a 70-es, 80-as évek fordulóján érték el, a fejlődés azonban ma is töretlen. A kompresszor történelem során számos különféle működési elv, technológia és típus tűnt fel, majd tűnt el a boltokból. Mára pedig két kategória is képes lefedni a teljes piacot.

A dugattyús- és csavarkompresszorok hasonló feladatot látnak el ugyan, működésük és sokkal inkább működésük okán azonban más-más területekre ajánlottak. Míg utóbbi az ipari szereplők első számú választása, előbbi kompresszor inkább egyszerűbb barkács és hobbi célokra ajánlott. Így tehát ez az eszköz az, mely a ház körüli kisebb-nagyobb munkák során a segítségünkre lehet. Egy egyszerű eszköz, hasznos opciókkal.

Költséghatékony választás

A dugattyús kompresszor persze nem nevezhető egyszerű háztartási készüléknek, azonban tény, hogy e típusok jelentik a leginkább költséghatékony megoldást. A piacon elérhető legolcsóbb eszközökről beszélünk ugyanis, melyek üzemeltetési és karbantartási költségei is minimálisak. Emellett persze az is tény, hogy a költséghatékony működési elv némiképp a teljesítmény rovására megy. A dugattyús kompresszor ugyanis csak szakaszos működésre és kisebb mennyiségű levegő előállítására alkalmas.

Egy hobbi célokra ajánlott kompresszor esetén ugyanakkor nem is lehetnek nagyobb elvárásaink. Ár-érték arányban egy kiváló eszközről beszélhetünk, mely képes teljesíteni a ház körül előforduló feladatokhoz kapcsolódó minden elvárást. Egy kompresszor persze önmagában még nem váltja meg a világot, hiszen specifikus feladata mindössze a sűrített levegő előállítása és szállítása, de sok esetben nélkülözhetetlen segítséget nyújt.

.

Munkák sűrített levegővel

Egy kompresszor első és leggyakoribb alkalmazási területe nem más, mint a különféle levegővel töltött tárgyak, eszközök gyors felfújása. Legyen az kerékpár- vagy autógumi, valamilyen nyáron használatos gumi eszköz, csónak, vagy akár csak egy focilabda, a kompresszor gyors és hatékony megoldást kínál. E széles körben ismert alkalmazás mellett azonban más helyeken is jól hasznosítható, ha ház körüli munkákról van szó.

Érdemes megemlíteni például a különféle kompresszorral végezhető takarítási, tisztítási munkákat. Az eszköz képest lehet az autómosásban használt magasnyomású tisztítók meghajtására, emellett pedig akár az általa előállított sűrített levegő is használható portalanításra vagy takarításra. A vállalkozóbb kedvűek néhány kiegészítővel pedig akár festési munkákhoz is használhatnak kompresszort. Egy egyszerű eszköz, mégis számtalan feladat, mindezt költséghatékony módon.

Bővebb információk:

btkkft.hu

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^