Egyterű nappali-étkező-konyha kialakítása

A XIII. kerületi családi ház átalakítása során a kedvezőtlen kialakítású földszinti rész válaszfalait eltávolították, mert egyterű konyha-ebédlő-nappali együttes volt a család kívánsága. Amint kiderült, hogy a válaszfalak eltávolítása után megmaradó, a mennyezetet átszelő áthidalóval kellene valamit kezdeni, illetve a családfő tanácstalanná vált a konyha elhelyezésével kapcsolatban, került képbe lakberendező-tervező felkérése.
Az hamar kiderült, hogy a nappalit átszelő áthidalóval sok teendő nincs is, egyszerűen ott kell meghúzni a két térrész határvonalát, és ezt a bútorozással is érdemes kihangsúlyozni.

.

Az áthidaló alá egy könyvespolc került, mint térelválasztó, de csak olyan magas, mint az ülőgarnitúra. Így feleslegesen nem nyúlik be a térbe, a konyha felöl nézve mégis lezárt, egységes képet mutat az ülőgarnitúra által elfoglalt”nappali” területe.

.

A térelválasztást tulajdonképpen a tetejére elhelyezett dísztárgyak adják, ugyanakkor ez egy praktikus lerakodó is.

.

A nem túlságosan nagy nappaliba így mégis be lehetett illeszteni egy viszonylag terebélyes ülőgarnitúrát.

.
.

Az „L” alakú ülőgarnitúra hosszabbik oldalán bőven van hely TV nézésre.

.

A Tv számára viszont már csak éppen annyi hely maradt a lépcső miatt, hogy a legszükségesebbeket tartalmazó polcos szekrényt elhelyezzük mellette, a máskor a Tv alatt álló fiókos médiaszekrényt pedig jelen esetben be kellett fordítani az ablak alá.

.

Az áthidalóval levágott másik térrészbe került a konyha és az ebédlő

.

A konyha pult magasított része takarja a főzőlapot. Az ide tervezett álmennyezet tette lehetővé a sziget elszívó csövének elvezetését.

.
.

A kis alapterületű konyha a pult alatti tárolókapacitásokkal együtt már felveheti a versenyt a komolyabb konyhákkal is.

.

A konyha melletti sarokban maradt hely az étkező részére. A kissé eldugott étkezőt ki kellett hangsúlyozni, ezért az ebédlőasztal végében lévő kőburkolat kapott egy fa keretezést, amely önálló bútordarabként is megállja a helyét.

.
.

A felülnézetből is megállapítható,hogy itt minden hely ki van használva.

.

További információk és ajánlatkérés:

Zahorán Róbert

Bútorfókusz Stúdió
30-446-3026
butorfokusz@butorfokusz.hu

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^