Rögtön az első dilemma az volt, hogy az épület kosáríves dongaboltozatait eltakarni valamiféle álmennyezettel szabályos építészeti merénylet lett volna.
Ugyanakkor az eredetileg más célra szolgáló épület átalakítása során módot kellett találni egy vendéglátó üzlet működéséhez elengedhetetlen gépészeti vezetékek elhelyezésére.
Ezeket a vezetékeket hiába süllyesztettük volna a falba, az egyes térrészek közötti teherhordó boltövek áttörését a statikus nem javasolta. Olyan szerkezetet kellett tehát kitalálni, amely végig húzódik a helyiség teljes hosszán, a térben helyezkedik el, és alkalmas több tucat elektromos vezeték, a szellőzés és a klímaberendezés csöveinek elhelyezésére, és ezeken túl valamilyen hasznos funkcióval is rendelkezik. A boltozatos mennyezetet pedig látni engedi.
Erre egy világító konzol tűnt legalkalmasabbnak.
Rögzítésére egy önhordó acélszerkezetet terveztünk, ez az acélszerkezet pedig egy bútorlap doboz borítást kapott. A doboz alsó oldala savmart üveg felület, benne pedig változtatható színű Led világítás található. A változó színű fényjátékkal felszerelt konzol végig vezeti a szemet az üzleten, végig kísérve az „L” alakú helyiséget.
Felette látszik a mennyezet, amelyet oldalról súroló fényekkel „lőttünk meg” még jobban kiemelve az architektúrát.

.
.
.
.

A belső részben a világító konzol folytatódik, egészen a végfalig, itt csatlakoznak be a vezetékek.

.

Az elemes bőr ülőgarnitúrák nagyobb társaságok számára is alkalmasak.

.

Míg az asztalok-székek pedig inkább a kávéházi hangulatot hivatottak becsempészni.

.

A kívül fekete, belül arany színű, kissé brutális méretű függőlámpák egészen sajátos hangulatot képesek varázsolni a pult köré.

.

Szülinapokra, kisebb rendezvényekre igénybe vehető a V.I.P szoba, amely, sajnos nagyon kis helyen kellett elférjen. A kellő hangulat érdekében nem sajnáltunk ide egy harsány tapétát választani.

.
.
.

Egy ilyen helyre karakteres mellékhelyiség illik.

.

Sajnos, nem volt elegendő hely külön női, és külön mozgáskorlátozott mellékhelyiség kialakításához. Így a kettő egy és ugyanaz.
Így alakult ki az a szokatlan helyzet,hogy itt egy „design” mozgáskorlátozott mellékhelyiséget találunk.

.

További információk és ajánlatkérés:

Zahorán Róbert

Bútorfókusz Stúdió
30-446-3026
butorfokusz@butorfokusz.hu

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^