A fahéjas keverék:
- 1 evőkanál (púpos) sztíviás eritritol
- 1 evőkanál (púpos) finomliszt
- 1 gyerekkanál (púpos) ceyloni bio fahéj
- csipet almasav – opcionális. Ha használjuk, annak hatására az édesítő, a fahéj és az almasav együtteseként mazsolás ízhatást érhetünk el, mazsola nélkül is. Természetesen utólag mazsolát is tehetünk a tészta csíkokba nyomva, mielőtt császárra fonnánk.
A fahéjas keverékből szitálunk a nyújtólapra. A hűtőből kivett kelt tésztát ráfordítjuk, a tetejét is megszórjuk, hogy nem ragadjon a tészta. A tésztát 16 részre osztjuk és 25-30cm hosszú csíkokat hengergetünk, a megszórt lapon ezzel elérve hogy a tészta ne ragadjon. Császár formára fonjuk, két darab sütőpapírral bélelt tepsin 8-8 darabot elhelyezünk.
A tepsin bőségesen befújjuk vízzel, és a fahéjas keverékből szitálunk rá.
180-fokra előmelegített sütőben 35 percig légkeveréssel sütjük.
Mikor kivesszük ismételten befújjuk vízzel, és a maradék fahéjas keveréket is rászitáljuk. Ez a vizes forró felületre rászárad.
Széttépve: