A tészta:
- 4 db tojás
- 1 ek. szíviás eritritol
- 1 csipet só
- 1 ek. citromlé
- 30g Szafi Fitt CH csökkentő lisztkeverék
- 10g kakaópor
- 10g paleolaj
- 1 ek. méz
Lisztet és a kakaóport szárazon csomómentesre összekeverjük. A tojásokat, sót, édesítőt, citromlét kb 10 percig jó habosra verjük, majd belekeverjük az olajat és a száraz keveréket. Tortaformába öntjük, a tortaforma aljára sütőpapírt csíptetve. 170 fokon légkeveréssel 18 percig sütjük. Sütőpapírt eltávolítjuk és miután kihűlt a tészta, megkenjük egy evőkanálnyi mézzel és visszarakjuk a tortaformába.
A „krémtúró”:
- 100g tojásfehérje por
- 500g víz
- 30g sztíviás eritritol
- 2 ek. vanília aroma
- 1 citrom reszelt héja
- 1 citrom leve
- 2 ek. citromlé
- 15g zselatin
- 150 g forróvíz
- 100g vaj (paleóknak kókuszzsír)
A zselatint a másfél dl forró vízben feloldjuk. Ezek és a vaj kivételével a többi alkotórészt géppel jól elkeverjük és lassan elkezdjük hevíteni. Miután a fehérje ez elképzelésünk mértékében kicsapódott, csomósodott, a tűzről levéve az olvadt zselatint és a hideg vajat is belekeverjük. Ezután a langyos „krémtúró” keveréket rátöltjük a tésztára és hagyjuk hűlni. Hűtőben kb. 1 óra alatt kellően megdermed.
A narancszselé:
- 1 nagyon nagy narancs leve (120 g)
- 3 dl szódavíz
- 15g sztíviás eritritol
- 35g vanília pudingpor, (vagy 1 ek. vanília aroma és 35 g. keményítő)
- 2 ek. citromlé
- 15g zselatin
A narancs rostjai látszanak, de nem zavaró. Az összes alkotót összeturmixoljuk és felfőzzük. Ha egy kicsit hűlt, de még folyós, akkor a hűlt túrókrémre öntjük és hagyjuk kihűlni, megdermedni.
Másnap 🙂 szelhető.