FLOORPLAN 3D helyett TurboFLOORPLAN

turbo-floorplan-3d-pro-v12-boxA jelek alapján az IMSI szakított a Floorplan 3D lakberendező látványtervező programja 11 verziót megélt fejlesztési módszertanával.

Az új lakberendező programjukat a 12-es verziót új alapokra a TurboCAD-re helyezték, s így joggal hívhatják egyszerűen – TurboFloorplan-nak.
Az új alappal a látványtervezés menüstruktúrája, az építés logikája is megváltozott a korábbiakhoz képest. Ugyanakkor aki használta a korábbi verziókat, az tudja, hogy milyen szolgáltatásokat, menüpontokat keressen, s könnyen meg is találja azt.

Az új TurboFloorplan 3 változatban készült el. Létezik csak építészeti lakberendezési látványt kiszolgáló és külön táj és kertépítészeti látványtervezési igényeket kiszolgáló alkalmazása, de az árban is kedvező mindkét területet magába foglaló PRO – azaz professional változat a tökéletes választás azoknak akiknek mindkét terület látványát igénylik.

Megvásárolni a fejlesztő honlapján úgy tudja, ha bármelyik termékdoboz képére kattint.

[ADMANT]
A FloorPlan korábbi verzióit használók számára nagy örömet és a processzoruknak nagy megkönnyebbülést fog okozni a növényzet kezelése. Eddig ugye csak 3d-s objektumként tudtunk növényt elhelyezni a virtuális térben, aminek során az igényes levélzet megjelenítése során a virtuális látványunk megalkotása során a „poligonszám” hatalmasra növekedhetett.

A TurboFloorplan a más termékcsaládoknál már alkalmazott módon – a Punch termékek régóta ezt használják – 2D-s növények ezrei közül (pontosabban 7500 növény közül) választhatunk. Ennek az ábrázolásmódnak az a lényege, hogy a 2D-s növény, mindig a kamera felé fordul, tehát bármerről nézzük ugyanazt a látványt kapjuk. Természetesen madártávlatból letekintve már torzul a kép, de ez a legkevesebb, a pazar növényzet látványa emberi látószögből lenyűgöző. Természetesen mint más hasonló növényábrázoló módszerrel élő alkalmazásoknál, itt is állítható az évszak, s a növényzet kora.

Hogy pontosabban átlássuk milyen többlettel rendelkezik a program a korábbi Floorplan verziókhoz képest, a megváltoztatott menüstruktúra miatt gyakorlatilag mindent ki kell próbálnunk, hogy megtapasztaljuk a különbséget.
10 000 kész objektum, berendezési tárgy közül választhatunk, valamit a textura, pontosabban a material választék mennyiségben és minőségben is hatalmasat változott.

Néhány apróság a sok felfedezni való közül:
– a szegők párkányok, stukkók dizájnja s elhelyezési méreteik változtathatóak. (korábban ha parketta szegőt raktunk automatikusan ugyanazzal körbeszegte a nyílászárókat – az már szerencsére a múlté.)
– a csempézés a falon eltolható, (eddig szimmetriaközépre rakta, s nem lehetett a falon beállítani, ha az egyik sarokban egész lappal akartunk indítani), most gyakorlatilag milliméter-pontossággal indíthatunk, s akár fokonként el is forgathatjuk.
– aminációkat készíthetünk, valamit a munka során is a virtuális körbejárás gyors.

A 3 féle TurboFloorplan szoftvercsomag összetevői:
A KÉK oszlop a TurboFloorplan Home & Landscape Pro
A PIROS oszlop a TurboFloorplan Home Designer
A ZÖLD oszlop a TurboFloorplan Landscape & Deck
Tehát aki a Professionalt viszi az mindent visz.

TurboFloorplan 3 változata
[ADMANTT]

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^