Forma 1-es innováció a nyílászáró-gyártásban

GENEO® LUX 86 szálerősítésű anyagában merevített ablakprofil

Szálerősítésű anyagában merevített ablakprofil.

Napjaink vásárlási szokásai igencsak leegyszerűsödtek. A bevásárlóközpontokban, plázákban mindent egy helyen találunk. Meglátni és megszeretni, bemenni és megvenni, ennyire szimpla a recept. Ez azonban csak a mindennapi használati eszközökre igaz: például kicsi az esélye annak, hogy valaki csupán az előző paraméterek szerint választ magának nyílászárót. Az már piac-ismeretet, körültekintést, gazdaságosságot és egy kevés józan észt is követel.
Az építőipari termékkínálati skála kivirágzott, igen nagy a választék, napról napra új fejlesztések jelennek meg a piacon. Kicsit zavarba ejtő az a választék, amely az „ablak-piacot” jellemzi, hiszen a forma, az anyag, és az üvegek energiahatékonysága mellett, most még több dologra kell figyelni a választásnál.

Mindenképpen érdemes figyelmet szentelni az új technológiával készült, hamarosan a piacon is kapható termékre: az ablakgyártást ugyanis forradalmasítja a GENEO® LUX 86, RAU-FIBRO, High-Tech alapanyagból készült, anyagában merevített ablakprofil.

Mi a különbség az eddig kapható termékekkel szemben?

Az első, igen szembetűnő különbség, hogy a repülőgépgyártás és a Forma-1 után a GENEO® LUX 86-tal az ablakgyártásban is megjelennek a szálerősítésű alapanyagok, amelyek lehetővé teszik az acélmerevítés nélküli, „anyagában merevített” ablakok gyártását.
Albalux Kft.Új, műszaki megoldást jelent, hogy a GENEO® LUX 86 funkciós kamráit a hőszigetelő képesség optimalizálása érdekében thermo modulokkal látták el, melyek a profil amúgy is kiváló hőszigetelési tulajdonságait javítják. Az extrém elemméreteknél, speciális szerkezeteknél, mint pl. toló-bukó ajtóknál, kiegészítő merevítés alkalmazható.

A műszaki megoldás előnye a hő- és hangszigetelésben (86 mm-es profilszélesség) valamint a megjelenésben is megmutatkozik, hiszen elegánsabb, kecsesebb a keret, ezért nagyobb üvegfelület jellemzi az új ablakokat, amely a beépíthetőséget is javítja. Az acélmentes, könnyű anyagnak köszönhetően a nyílászárók nyitása és zárása is játszi könnyedséggel történik. A teszteken kifogástalannak ítélték a tartós terheléssel szembeni stabilitását.
Érdemes, tehát figyelmünket kiterjeszteni, a nyílászárók kiválasztásánál a jövőben, és a GENEO® LUX 86 rendszerrel is érdemes számolnunk.

Bővebb információk a cikk tulajdonosa:
www.albalux.hu – honlapján
 

A fenti cikk a Házépítők Lapjáról került át a 3D Lakberendezésre, a Házépítők Lapjával történő összevonás miatt.

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^