fotel kategória bejegyzései

Találd meg a tökéletes fotelt otthonod kényelme és stílusa érdekében.

Így tüntesse el az apró hibákat! – a bőrfesték használata otthon

Kopott bőrkanapé. Tintafolt, ami semmivel nem jön ki. A több-százezer forintos bútor lomtalanításkor repülhet az utcára, vagy fillérekért az adok-veszek oldalra. Esetleg nézheti még egy ideig az űrből is jól látható kifakult foltot kedvenc kanapéján. A döntés az Ön kezében van.

.

Így tüntesse el az apró hibákat! – a bőrfesték használata otthon bővebben…

Ha nem fér a minimál ülőgarnitúra a nappaliba

Kanizsa Trend - Andante - Credo ülőgarnitúraforrás: http://www.kanizsatrend.hu

Kanizsa Trend - Andante - Giulia ülőgarnitúraforrás: http://www.kanizsatrend.hu

Mateo sarok-ülőgarnitúraforrás: http://szilagyibutor.hu

A minimál stílus formai jegye a négyszögletesség. Csak a formavilágot figyelembe véve talán a kubizmus egy leszűkített mai változatának tekinthető, mely a geometriai formák közül túlnyomó részt csak a téglatestek különféle arányainak kombinációival játszik. Fontos jegy még a formavilágon belül, hogy a téglatest elemekből a nagy szélességi méretekkel szemben az alacsonyság dominál. Azaz minden lapos és hosszú.

A nappaliban a minimál bútorok hosszú falon mutatnak, alacsonyak a bútorok, jellemzőek a hosszúkás polcok, az ajtók a fiókok (a kedvelt négyzet alakú frontok mellett) hosszúak. Kedvelt a felfele, vagy lefele nyíló széles, de alacsony ajtók alkalmazása. A konyhabútorokra is ez a jellemző. A hogy a konyhai alsószekrények egész ajtófrontjait helyett fiókok veszik át a helyett (természetesen ennek ergonómiai okai is vannak).
Space System B nappali sorforrás: http://butorbolt.hu


Sokszor a hatás kedvéért csak fiókos frontnak látszik, s lám egyben nyílik. Emellett a vízszintesség dominanciáját a bútorlapok száliránya is növeli. A korábbi évtizedekben akár a konyhaszekrény akár a szobai bútorokat nézzük a faelemek erezete függőleges volt. Illetve volt egy olyan elfogadott megoldás, hogy egy bútorlap hosszabbik oldalával párhuzamos a szálirány (az erezet). Ezt a minimál mindenképp sérteni igyekszik, bár ez igen ritkán fordul elő, hiszen a domináns vízszintes formai kialakítás miatt a legtöbb esetben épp a vízszintes szálirány illik az összképbe.

A vízszintes nagyobb terjedelem s az alacsony magasság „minimál törvénye” nem kíméli az ülőgarnitúrákat sem.
Ha nem fér a minimál ülőgarnitúra a nappaliba bővebben…

Lakberendezés retro fotelekkel

.

A retro hangulattal újra feléledtek a 60-as 70-es évek kisméretű forgó fotelei, melyek a mai kornak megfelelően legtöbbjük gázrugósak, s egyes típusaik esetében az ülőke magasság is állítható.
E retró fotelek jellemzői: – annak ellenére, hogy fotel – viszonylag könnyűek, könnyen mozgathatóak, kis háttámla magasságúak, s összességében kicsi a méretük. Színviláguk élén, figyelemfelkeltő; lábazatuk krómozott, kerek talpúak, s forgathatóak. Kárpitozásuk ritkább esetben bőr, inkább pamut, plüss.

Lakberendezés retro fotelekkel bővebben…

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^