Fürdőszoba berendezése feng shui alapján

Érdekel a feng shui? Nem tudod, hogyan rendezd be a fürdőszobádat? Akkor mindenképpen érdemes lenne kombinálnod a kettőt, hogy egy igazán elegáns és praktikus helyiség tulajdonosa lehess. Nagyon nem mindegy ugyanis, hogy honnan nyílik az ajtó, de az is fontos, hogy a csap ne csöpögjön folyamatosan. Lássuk, hogy mire van szükséged egy igényesen kialakított fürdőhöz!

.

A fürdőszoba szerepe

A tisztálkodó helyiség minden esetben központi helyet foglal el a mindennapok során, hiszen itt kezdjük el a napot, de itt is fejezzük be azt. Ez egy olyan területe a lakásnak, amely eléggé intim, hiszen ez a megtisztulás és a szépítkezés színtere is egyben. Bár a legtöbb esetben ez az egyik legkisebb része az otthonunknak, egyre többen döntenek úgy, hogy átalakítják azt. Nem szabad azonban, hogy mindez kimerüljön a fürdőszoba szaniter webáruházakban kapható kiegészítők között. A feng shui ennél sokkal többet tesz hozzá a térhez.

Az alaprajz

Ebben a helyiségben minden esetben a víz az úr, így kritikus része lehet a háznak. Mivel innen töménytelen mennyiségű víz folyik el a lefolyókon és a WC-n keresztül, így megvan annak a lehetősége, hogy a pozitív hatás is ugyanilyen könnyen távozik onnan. Fontos szempont a tervezés során, hogy a helyiség a lakás északi oldalára kerüljön, ennek az égtájnak a fő eleme ugyanis a víz. Semmi esetre se tegyük délkeleti, déli és délnyugati területre, ugyanis ez a vagyon színtere, így a pénznek is búcsút inthetünk.

A berendezés

Tovább erősíthetjük a csí áramlását, ha megtaláljuk a megfelelő alapanyagokat, árnyalatokat és berendezéseket. Nagyon nem mindegy, hogy a fürdőben milyen formákat, figurákat, mintázatokat és színeket használunk. Az energia áramlását a kerámia, a króm, a zománc és az üveg erősíti a legjobban, míg a fa és a textília használata higiéniai szempontból nem a legelőnyösebb. Fontos, hogy a területet mindig tartsuk tisztán, a szemetes sose legyen tele és mindenféle felesleges tárgyat távolítsunk el. Ezekben ugyanis könnyedén elakadhat a pozitív energia.

A színek területén érdemes használni világos, lágy és természetes árnyalatokat. Jöhetnek a fehér falak, a színes törölközők, pár zöld növény és máris teret adtunk a jólétnek. A virágok képesek befolyásolni a pozitivitást, ráadásul minél vízigényesebb egy növény, annál intenzívebb hatást érhetünk el vele.

A tükör esetén pedig mindenképpen érdemes a sok kicsi helyett egy nagy összefüggő darabot választani. Ezzel nemcsak a teret tágíthatjuk, hanem az energiának is utat engedünk.

Összegezve

A feng shui a lakás minden szegletében fontos szempont. A fürdőszoba esetében nem árt világos színeket, króm fürdőszoba szanitert, illetve nagyméretű tükröt választani. Nem mindegy azonban az sem, hogy a lakás melyik részén helyezkedik el a helyiség. A legjobb, ha az északi oldal helyezzük a fürdőt, így biztosan nem lesznek anyagi gondjaink.

További információk:

Weboldal: F-Aqua Kft.
Telefon: +36-70-385-9796

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^