Fürdőszoba extravagáns csempével II. (BL 6. rész)

Fürdőszoba extravagáns csempével

Fürdőszoba 2. verzió Sanchis Forma Negro, Rojo, Blanco burkoló lapokkal

“Akkor ahogyan kértétek:”
– a tusoló melletti falból a falfülkék megszüntetve, melyből adódóan e válaszfalat 60cm-ről 50cm szélességűre csökkentettem.

[ADMANTT]

– a tusolót meghagytam 95cm szélesnek, ugyanakkor a csempe 2×45cm, tehát középen beraktam egy fehér csíkot, ami szerintem feldobja.
– a tusolónak küszöböt építettem, úgy, hogy utólag ajtót is lehessen rakni rá. Így átlósan egy 75cm széles ajtó odahelyezhető, ha sarkosan raknám a küszöböt, akkor nem lehetne rá ajtót tenni.
– a mosdó felett az épített polcot meghagytam, de most már sokkal szervesebben integrálódik. 192cm magasról indul (ezt a csempe kiosztása határozza meg, el lehet érni, ráadásul, ha a mosdó 20cm magas épített lábazatára ráálltok akár 230cm magasságot is elértek könnyedén.
– a kért kétoldali polcozási igényt 2×2db 20×20cmes üvegpolccal oldottam meg.

Fürdőszoba extravagáns csempével

A kád feletti térbeli F alakzatot megszüntettem, de az anyag végén találtok olyan képet ahol újra előjöttem vele, egyszerűbb halogén spotos világítási móddal.

Majd meggondoljátok, kértek mind a kettőre árajánlatot, s majd látjátok.

Ezeken a rajzokon a burkolatot úgy készítettem, hogy lehetőleg egész, vagy félcsempét kelljen használni, hogy ezekből a nagy lapokból minimális legyen a hulladék.

Fürdőszoba extravagáns csempével

Itt már látszódnak a fényben az üvegpolcok.

Fürdőszoba extravagáns csempével

A kért F alakzat 2D-s változata.

A fal azonban kívánja a 3D-s megoldást, ugyanis a fejnél lévő piros csempesor egyedül itt nem jön ki szépen, mert e piros szakasz 55cm, holott a csempe 45, tehát pont azzal a 10cm-rel kell megtoldani, amivel kijönne az F alakzat a falsík elé.
Tehát a kiugró fekete által a piros részeken megmaradó 10cm-es darabok „logikai igazolást nyernek”.

Nem lehet növelni az ablak melletti fekete szakaszt, hogy ne kelljen a 10cm-es piros toldás, mert akkor az ablak két oldalán felborul az egyensúly. Persze kiigazíthatom az ablak jobboldalán is csak akkor meg az egész tusolós, mosdós falszakasz ritmusa felborulna.

[TEXTIL]

Fürdőszoba extravagáns csempével

Na ezt nézegessétek sokat. Most még választhatjátok.

Fürdőszoba extravagáns csempével

Fürdőszoba extravagáns csempével

Ezt az utolsó képet csak azért készítettem el újra, mert a kerek spotokat lecseréltem szögletesre.

Illetve ez az utolsó 3 kép számomra már letisztultabb, mert a helyzet a következő:

El kell dönteni, hogy a lapokból az egész formájút, a 3 részre osztottat, vagy a mozaikosat preferáljátok.

Én úgy gondoltam, hogy a felület kialakításánál a 3 szín egymáshoz való viszonyulásával játszottam. A lapoknak van egy markáns textúrája, valamint igen extravagáns a színviláguk. E színek játékát úgy ítélem felesleges tovább bonyolítani, további osztásokkal, ezért az a javaslatom, hogy a fekete és a piros esetén csak az osztatlan egészalakosak legyenek felhasználva, s a fehér esetén „mert azért mégiscsak variáljunk”, – illetve a fehér elég szolid részt képvisel, s hogy kivegye a részét az extravaganciából -, a fehér csempéből a 3 részre osztottat javaslom.