100%-os gesztenyemasszával, kókuszzsírral és sztíviás eritritollal.
100%-os gesztenyemasszával, kókuszzsírral és sztíviás eritritollal.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját, az édesítővel, vízzel aromákkal és a citromsavval összeturmixoljuk.
A keményítőt a szódabikarbónával összekeverjük.
A kemény tojásfehérjére ráöntjük a sárgája keveréket. Óvatosan elkeverjük, majd rámérjük óvatos kevergetés mellett a száraz keveréket is.
Két tortaforma aljába sütőpapírt csíptetünk, és a fele-fele tészta keveréket beleöntjük. 180 fokon légkeverése sütőben 24 perc alatt megsütjük.
Ha megsült és kihűlt, mindkét tortalapot félbe vágjuk.
A kiolvasztott gesztenyemasszát géppel darabosra dolgozzuk. Addig a többi összetevőt, az előtte felolvasztott kókuszzsírral összeturmixoljuk, majd ráöntjük a gesztenyemasszára és jó krémesre dolgozzuk. Ha kész betesszük a hűtőszekrénybe.
A cocomast géppel felhabosítjuk, had ha egész habos jellegű, akkor további gépi habverőzés mellett belekanalazzuk az édesítő keveréket. Ha kész ez is mehet a hűtőbe.
Célszerű előbb a töltelékeket elkészíteni, hogy minél hamarabb visszakerüljenek a hűtőbe, és csak utána készítjük el a tésztát. Ha a két tésztalap kihűlt és félbe vágtuk összeállítjuk a tortát. A 4 lap közé 3 réteg gesztenyekrémet terítünk. A gesztenye krémet és a cocomast is ha kivesszük a hűtőből újra átkeverjük géppel, csak utána kenjük a tésztalapokra. Ha a 4 lap a helyén van a cocomas krémmel bevonjuk a tortát körben és a tetején.
A tortát díszíthetjük, pl: bordás lappal csíkosra húzzuk a habot. Reszelhetünk rá fél tábla étcsokoládét, vagy éppen 3 marék szeletelt mandulát megpirítunk és rászórjuk.