Gesztenyetorta – tejmentes, gluténmentes, hozzáadott cukormentes
100%-os gesztenyemasszával, kókuszzsírral és sztíviás eritritollal.

Tészta:
- 200g kukorica keményítő,
- 8 tojás,
- 80g sztíviás ertitritol,
- 50g víz,
- 1 gyerekkanál rumaroma, 1 gyerekkanál gesztenye aroma – ízlés szerint,
- 1 kávéskanál kristályvanillin,
- 1 kávéskanál szódabikarbóna,
- 1/4 kávéskanál citromsav.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját, az édesítővel, vízzel aromákkal és a citromsavval összeturmixoljuk.
A keményítőt a szódabikarbónával összekeverjük.
A kemény tojásfehérjére ráöntjük a sárgája keveréket. Óvatosan elkeverjük, majd rámérjük óvatos kevergetés mellett a száraz keveréket is.
Két tortaforma aljába sütőpapírt csíptetünk, és a fele-fele tészta keveréket beleöntjük. 180 fokon légkeverése sütőben 24 perc alatt megsütjük.
Ha megsült és kihűlt, mindkét tortalapot félbe vágjuk.
A gesztenyekrém:
- 3 csomag, azaz 750g 100%-os gesztenyemassza,
- 200g víz,
- 200g kókuszzsír,
- 1 evőkanál rumaroma,
- 1 kávéskanál kristályvanillin,
- 120g sztíviás eritritol.
A kiolvasztott gesztenyemasszát géppel darabosra dolgozzuk. Addig a többi összetevőt, az előtte felolvasztott kókuszzsírral összeturmixoljuk, majd ráöntjük a gesztenyemasszára és jó krémesre dolgozzuk. Ha kész betesszük a hűtőszekrénybe.
Cocomas krém:
- 3x200g hideg cocomas,
- 3 evőkanál szítviás eritritol + 3 evőkanál maltitol (kinek milyen édesítője van otthon) + 1 kávéskanál kristályvanillin, kávédarálóval összedarálva, porítva.
A cocomast géppel felhabosítjuk, had ha egész habos jellegű, akkor további gépi habverőzés mellett belekanalazzuk az édesítő keveréket. Ha kész ez is mehet a hűtőbe.
A torta összeállítása:
Célszerű előbb a töltelékeket elkészíteni, hogy minél hamarabb visszakerüljenek a hűtőbe, és csak utána készítjük el a tésztát. Ha a két tésztalap kihűlt és félbe vágtuk összeállítjuk a tortát. A 4 lap közé 3 réteg gesztenyekrémet terítünk. A gesztenye krémet és a cocomast is ha kivesszük a hűtőből újra átkeverjük géppel, csak utána kenjük a tésztalapokra. Ha a 4 lap a helyén van a cocomas krémmel bevonjuk a tortát körben és a tetején.
A tortát díszíthetjük, pl: bordás lappal csíkosra húzzuk a habot. Reszelhetünk rá fél tábla étcsokoládét, vagy éppen 3 marék szeletelt mandulát megpirítunk és rászórjuk.



