Modern hálószoba, nomád elemekkel – lakberendezés

.

Tekintettel arra, hogy a megrendelő piros tolóajtó mellett tette le a voksot, e tolóajtó adta színt. Ezt a hangulatot kívántam az egész szobára érvényesíteni. Így egy minimál-nomád stílus keveréke keletkezett. Természeti népeknél a környezetükben nincs piros, s így az igen értékes szín számukra. Ezen érték mentén iráni kilim nomád szőnyegeket helyeztem a falra, s padlóra. Ezt a hangulatot követi az ágytakaró, és a sötétítő – drapéria.

Nyilván itt a hangsúly az elrendezésen s a színösszhatáson van. A kilim, a kőburkolat (betonlemez) az ytongozás csak egy megoldási javaslat.

.

Eldöntendő minden szobában a függönyözés kérdése.
Ha a nejlon függöny csak az ablakot takarja, s a radiátor szabadon marad. Ez megfelelő lehet, ha nincs sötétítő.
Egyébként sötétítőre véleményem szerint nincs szükség, de kétoldali drapéria dekorációs célból kellene.
Ugyanakkor ha van drapéria az jobban mutat ha földig ér, s ekkor már praktikus, ha a karnis a mennyezeten, vagy a mennyezet közelében kerül a falra. Sajnos az ablak feletti falszakaszoknak igen nagy a magassága, tehát ha nem kerül drapéria két oldalra, akkor maga a nejlon függöny furán nézhet ki, hogy minek takar akkora falszakaszt.

.

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^