Felülnézeti perspektíva:

.

A fürdőszoba belső méretei: 400cm×420cm, melyhez tartozóan a falfülke 30cm×90cm, valamint a tusolófülke 95cm×100cm.
Az összes nettó alapterület 18,02 négyzetméter.

A fürdőszoba kialakításánál a Hansacanyon csaptelep-család adta szögletes vonalvezetést kívántam érvényesíteni, mind a berendezési tárgyakban, mind az elrendezésben.

.

Ennek megfelelően készítettem újabb kiegészítőket is; illetve a tükörvilágítás megoldására – a Hansacanyon kifolyóinak világítását követve – a fémkeretbe rejtett központi irányba kitörő fényárammal próbáltam az egyedi hangulatot fokozni.
Színvilágban a modern vonalvezetéshez illő minimál hangulatú antracit kő és natúr színű fafelületek komorságát a narancssárga falfelületekkel és textíliákkal kívántam feldobni. A Hansacanyon elemek üvegrészei kékre színezettségei a narancssárga tömeg ellenhatásaként a részletek eleganciáját hivatottak hirdetni. A modern művi hatást a növények és a falba épített akvárium mint természetes közeg ellensúlyozza. A Hansacanyon jellegű kerettel ellátott akvárium az egységesség mellett egyfajta extravaganciát is fokoz. A fehér szaniterek és a fehéren hagyott polisztirol mennyezetburkolat az antracit kőtömeg világosítását, s a fekete-fehér ellentéttel az elegancia érzetét hivatott fokozni.
A realitások talaján maradó fürdőszoba méretet a mosdó felőli tükörfal, a nagyméretű nyílászárók, valamint a központi helyet elfoglaló kád parapet falának alacsonysága teszi világossá, tágassá és átláthatóvá. Ugyanakkor a fürdőzők részére a kád parapet térleválasztó szerepe miatt és a fényerőszabályzókkal kialakítható hangulatvilágítással a tér szűkíthető, s kellemes esti, romantikus hangulat is kialakítható.
A fürdőszoba bejáratául az előtérből ajtó helyett falnyílás szolgál; az intimitás csak a falak takarásával biztosított.

Látvány teljes fényerejű általános világítással

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Délelőtti napsugár

.
.
.

Hangulatvilágítás

.
.

Éjjeli romantika

.
.
.

A tükörfaltól elálló két darab tükörkeret, melynek belső szegélyében elrejtett izzók, világítják meg a mosdó előtt állóknak a teret. (fényerőszabályzós)

Készítette: Tóth Tamás

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^