Ház fűtése gázpalackkal – miért éri meg?

Ha környezetbarát, kényelmes és egyben olcsó otthoni fűtési rendszert keres, ne csak a szénre, és elektromos áramra gondoljon. Kiváló megoldás a palackos cseppfolyósított gázzal történő fűtés. Egy ilyen rendszer a gázberendezéshez való állandó hozzáférés nélkül is lehetséges. Mikor elegendő egy kis gázpalack és mikor van szükség egy nagyobb tartályra? Tudja meg, hogyan működik egy ilyen rendszer, és melyek a ház gázpalackkal való fűtésének legfontosabb előnyei.

.

Hol használandó a PB gázzal való fűtés?

A két leggyakrabban használt nyersanyag ebben a rendszerben a propán és a propán-bután. Mindkettőt a magas fűtőértékük jellemzi, ami a fűtési hatékonyságot befolyásolja. Széles körben használják magánházakban és ipari épületekben egyaránt. A cseppfolyósított gáz különösen jól teljesít:

  • építési munkák során;
  • a vendéglátóiparban (az égőket táplálja);
  • épületek szárítása során.

Tagadhatatlan azonban, hogy a PB-gázt a háztartásokban használják leggyakrabban.

Háztartási gázpalackok – a legfontosabb előnyök

Akár a nagy, akár a kis gázpalack olyan megoldás, amely jelentős megtakarítást és egyszerű használatot von maga után, de nem ezek az egyetlen előnyei ennek a rendszernek. A cseppfolyósított gázzal palackból való fűtés:

  • nem igényel további helyet a telepítési rendszer számára;
  • bármilyen épületben lehetséges, még nagyon korlátozott térben is;
  • könnyen kezelhető;
  • nagy megtakarítást jelent – az egyszeri nagyobb befektetést gyorsan ellensúlyozzák az alacsony üzemeltetési költségek a tartályos gáz esetén;
  • bármilyen telepítésnél alkalmazható (akár régebbi, akár modernebbnél is).

Milyen gázt válasszunk otthonunk fűtésére?

Azt már tudja, hogy otthona fűtési rendszerét propán és bután keverékével (PB) vagy tiszta propánnal is működtetheti. Ezek a cseppfolyósított gázok szinte azonos tulajdonságokkal rendelkeznek, de vannak köztük kisebb különbségek. A propán-bután jobban működik az egész épület fűtésére szolgáló berendezésekben, valamint a fürdőszobában lévő tűzhelyben vagy a konyhában lévő égőkben. A propán jobban ellenáll az alacsony hőmérsékletnek. Ez egy kicsit többe fog kerülni, de a befektetés gyorsan megtérül.

Ha gázfűtés mellett dönt, határozza meg az igényeit és a fűtendő tér sajátosságait. Bizonyos esetekben egy kis gázpalack bőven elegendő. Ha egy nagyobb alapterületű házban szeretné élvezni a kényelmet és a meleget, célszerű lehet egy nagyobb PB gáztartály beszerzése.

Bővebb információk:

FLAGA Gáz

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^