Hidromasszázs kád

Csempecentrum

Szeretne fürdés közben kikapcsolódni?
Egy kicsit kényeztetné magát a nap végén?
Jó lenne egy lágy masszírozás?

A hidromasszázs a megoldás!

A HIDROMASSZÁZS KÁDAK LEGFONTOSABB HATÁSAI:

 • stimulálja a szervezet immunrendszerét
 • átmelegíti a testet és javítja a vérkeringést
 • javítja az egyes testi szervek oxigénellátását
 • a masszázs elősegíti a relaxációt, kellemes érzést kelt és gyorsítja a rehabilitációt

Rengeteg kádforma lehetővé teszi, hogy mindenki megoldást találjon fürdőszobájába. A hidromasszázs kádak mára mindenki számára elérhetővé váltak, mert az áruk jelentősen lecsökkent és az óriási méret és formaválasztékból mindenki megtalálhatja a megfelelőt.

Vannak gyártók által készre szerelt termékek és egyénileg összeállított, testre szabott rendszerek, amelyeknél a kiválasztott kádba a vevő igénye szerinti masszázsrendszert és kiegészítőt építik be.

Alapvetően két-féle masszázsrendszer létezik:

Hirdomasszázskád

VÍZMASSZÁZS (hidromasszázs)

A vízmasszázs legrégebbi, legelterjedtebb formája. A kádban lévő víz a szűrővel ellátott beszívón keresztül a szivattyúba jut, majd magas nyomás mellett, a kádfalon speciálisan elhelyezett fúvókákon keresztül a kádba kerül és a kívánt testrészt masszírozza. A levegővel dúsított vízsugarak iránya a masszírozás igényeinek megfelelően a fúvókák mozgatásával egyenként állítható. A rendszert pneumatikus gombokkal, levegőszabályzóval vagy elektronikus vezérlővel lehet irányítani és szabályozni (rendszerenként változó).
A háthoz és a lábrészhez speciális mikrófúvókák is válaszhatók, melyek intenzívebb, pontszerű masszírozó hatást fejtenek ki a gerinc mellett és a talpaknál.
A masszázs elsősorban az izomszövetek regenerációját segíti, növeli az izmok és szövetek vérellátását, melytől azok feszesebbek lesznek.

LEVEGŐMASSZÁZS (airmassage)

Hidromasszázs kád A levegőmasszázs leginkább egy „pezsgőfürdő”. A kádban lévő vizet egy motor segítségével levegőbuborékokkal dúsítja. Gyártótól függően a befúvott levegő fűtött is lehet, ezáltal a meleg levegő lassítja a víz kihűlését. Ennél a rendszernél a levegő a kád alján elhelyezett fúvókákon keresztül kellemes pezsgőhatást idéz elő. Apró buborékok milliói, melyek a vízfelszín felé irányulnak, a test bőrszövetein kellemes és intenzív masszázs érzetét keltik. A levegőmasszázsnak jelentős hatása van a lymfatikus rendszer működésére és a vérnyomásra. A rendszert pneumatikus gombokkal vagy elektromos vezérlővel lehet indítani és szabályozni (rendszerenként változó).

A leghatékonyabb masszázst a két rendszer kombinációjával érhetünk el.

Ha egy masszázskád megvásárlása mellett dönt, mindenképpen javasoljuk profi termék vásárlását, amit olyan gyártó készített, akinek nagy tapasztalata van ezen a téren. Egy nem megfelelően kialakított rendszerrel ellátott termék több bosszúságot fog okozni, mint örömet. A piacon kapható termékek közül számos, csak látszatra profi…

Néhány dolog amire figyeljen, mielőtt megvásárolja:

 • a kád elektromos rendszere rendelkezzen a szükséges biztonsági elemekkel
 • a leengedés után ne maradhasson pangó víz a fúvókákban, mert az bebüdösödhet, és fertőzéseket okozhat
 • a beszívó nyílásnál megfelelő szűrő legyen, ami nem enged nagyobb tárgyakat a rendszerbe

A masszázsrendszerekhez számos kiegészítő rendelhető, mint például:

 • Fényterápia: A színek, akár önmagukban, akár különböző kombinációkat alkotva különleges hangulatokkal, érzelmekkel töltik el az embert, s ezek az érzések testünkre is komoly kihatással vannak. A fényterápia kedvező hatást gyakorol pszichikai és fizikai állapotunkra egyaránt. Oldja a fáradságot, a stresszt, fellazítja az izmokat. A fényterápiás rendszer négy különböző színre épül: a vörösre, a sárgára, a zöldre és a kékre. A színek és a fényintenzitás különböző elektronikus beállításai révén a kívánt hatásnak megfelelően szabhatja testre fényterápiás rendszerét.
 • Ózonterápia: Ózonterápia, mely természetes úton fertőtleníti a vizet és a fürdőkád csőrendszerét, egyúttal jótékony hatással van a bőrre, mert serkenti a hámsejtek cseréjét, ránctalanít.
 • Kapaszkodók
 • Kád le,- túlfolyó
 • Süllyesztett kádcsaptelep
 • Fejpárnák
 • Víz alatti halogénvilágítás

Masszázs nem csak kádakban valósítható meg, hanem zuhanykabinokban is létezik.
Kapható egybeépített komplett masszázsrendszerrel felszerelt zuhanykabin, és normál kabinba behelyezhető zuhanypanel is.

Bővebb információk a cikk tulajdonosa:
Csempecentrum – honlapján

A fenti cikk a Házépítők Lapjáról került át a 3D Lakberendezésre, a Házépítők Lapjával történő összevonás miatt.

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^