A kiindulási állapot:

.

A tervrajz szerinti elrendezési ötlet nem teljesíthető, mert a kandalló mellé helyezve az Andante Díva kanapé elférne ugyan, de beszorított hatása lenne a hatalmas térhez viszonyítva, valamint az íve miatt két zárt háromszög sarok keletkezne.
A másik szempont, hogy nem csak a tv-t, de a kandallót is látni kell a kanapéról, hiszen a kandalló lényege a tűz látványa, emiatt a TV-nek a kandalló falára kell kerülnie, és ezekkel szembe kell elhelyezni az Andante Díva Kanapét.

.

(Itt még az okker-magenta vidám meleg szín színkombináció szerepelt.)

.

A nappali kialakítás fő szempontja, hogy a kért Andante Díva ülőgarnitúra ami 422 cm hosszú és az íve miatt 157 cm mély, elférjen a lakásban. A kanapé a hossza miatt bele ér a teraszajtóba, de az ívessége miatt nem jelent ajtónyitási problémát. Egyrészt a kisebbik szárny elé ér, másrészt elkanyarodik onnan, így a kisebb szárny is szükség esetén teljes mértékben akadálytalanul nyitható marad. Fotelnek a Díva család fotelét választottam. Dohányzó asztalnak egy 90×90-es üvegtetejű asztalt gondoltam. E helyett lehet esetleg egy nagyméretű Díva puff, ami most divat, vagy ha sok tálalási lehetőség kell akkor két különböző méretű minimál dohányzó asztal is lehet.
A kezdetektől fogva adott volt, hogy az Andante Díva íves kanapéját kell elhelyezni a nappaliban.

.

A szekrények tekintetében, az egyedi gyártási igény helyett, felmerült egy a projekt lakberendezési stílusához tökéletesen illeszkedő bútorcsalád a BRW (Black-Red-White) RE_SET bútoraival történő lakberendezési igény.

.

A nappali falára a bútorkialakítást a minimál stílusnak megfelelően képzeltem el. A TV falra rögzített, pontosabban bútorlapra és a bútorlap is 5 cm-rel eláll a faltól, ahova hangulatvilágítás rejthető.

A kandalló kérdése: Modern lakásba, modern kandalló való. Előnye, hogy a zárt tűztér olcsó anyagokkal burkolható. Ytong, gipszkarton, vaslemez, mert a mértani forma és az ezeket elkülönítő szín dominál, nem pedig a különleges anyaghasználat, és a részletgazdagság.

.

A kandallón túl kétoldalra tolós, rolós szekrényt raktam üvegpolc rátéttel, italok stb. tárolására. A sarokban egy állólámpa, mely lehet olvasólámpa kiegészítéssel is. A fal előtt egy Le Courbusier pihenőszék, mely állítható, dönthető A Schäfer katalógusban lévőnél az alsó elem felfordításával hintaszékké is alakítható. Virágszigetet javaslom egy egységben kialakítani, lábazat előnyös lehet rejtett kerekekkel, közepén csobogóval.

Falnézetek, méretezések, műszaki információk:

Egy számítógéppel készült lakberendezési látványterv lehet akár milyen élethű, a pontos kivitelezés, a megvalósítás érdekében nem maradhat el a falnézetek (kótázott falnézetek), lakberendezési alaprajzi képek elkészítése.
Azaz a lakberendezési látvány érdekében fontos adatokat, információkat tudatni kell a kivitelezővel.

Nappali szerelvényhelyek (méretekkel a szerelvények vagy szerelvény csoportok középpontját jelölöm) és falkiosztás.

.

A főfal teljes méretben, a méretek falrészletekre szétszedett oldalon, tekintettel a nagy méretre.

Ötletadó a Schäfer-től és alternatívaként egy – szintén Schäfer – cool kredenc:

.
.
.

A média polc alatt elrejtett csatlakozók és a kábelvezetés:

.
.
.
.
.
.
.

Tóth Tamás
lakberendező

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^