Így tüntesse el az apró hibákat! – a bőrfesték használata otthon

Kopott bőrkanapé. Tintafolt, ami semmivel nem jön ki. A több-százezer forintos bútor lomtalanításkor repülhet az utcára, vagy fillérekért az adok-veszek oldalra. Esetleg nézheti még egy ideig az űrből is jól látható kifakult foltot kedvenc kanapéján. A döntés az Ön kezében van.

.

A tartós bőrfesték az apró hibákat teljesen eltünteti a bőr bútorokról, ruhákról. Az ÖvBolt.hu gyorstalpalója keretében megmutatom hogyan.

De mielőtt festéket ragadna

Az eredeti állapot megtartása érdekében fontos a megelőzés. A rendszeres tisztítás és a megfelelő bőrápoló termékek segítenek mérsékelni a használatból eredő kopásokat. Ennek eredményeként hosszú ideig élvezheti kanapéja hibátlan kényelmét. A váratlan sérülésektől és apró karcolásoktól nem lehet teljes mértékben megóvni a bútorokat, de szerencsére van megoldás erre is. Magas pigmenttartalmú kreatív bőrfestékekkel könnyen eltüntetheti a kisebb hibákat.

Tipp: Mindig végezzen próbát egy kevésbé szembetűnő helyen, mielőtt nekilát a festésnek. Kis felületek esetén magabiztosan kezdhet hozzá a renováláshoz, de nagyobb javítások esetén érdemes szakember segítségét kérni!

A bőrfesték használata 5 lépésben

1. A felület előkészítése

Tisztítsa meg a bőrfelületet a maradványoktól repedés eltávolító tisztítóval vagy finom csiszoló papírral. Ezután alkoholos tisztítószerrel törölje át a bőrt.

2. Repedések javítása

A repedésekre először bőrerősítő folyadékot vigyen fel. A már meglévő repedéseket folyékony bőrrel lehet eltüntetni. Az anyag felviteléhez ragadjon spatulát, majd száradás után csiszolja le. Szükség esetén ismételje meg a műveletet. Nagyobb lyukakhoz sűrűbb, paszta állagú töltőanyagot használjon.

3. Szakadások eltüntetése

Ha a bőr szakadásai nagyok, a rugalmasan száradó bőrragasztó segíthet, amely nem reped ki száradás után. A mintás bőr textúrájának javításához vesse be a bőr mintázat másolót.

4. Festés előkészítése

Ha tartós eredményt szeretne elérni, vigyen fel tapadáserősítő folyadékot közvetlenül a festés előtt.

5. Bőrfesték használata

Rázza fel a vízbázisú bőrfestéket, majd ecsettel vagy szivaccsal vigye fel vékony rétegekben a bőrre – műbőrre, textilre is használható. A bőrfesték kiváló fedőképességű, így sötét és világos felületeken is jól fed, általában 2-6 rétegben.

Ne feledje!

Száradás után zárja le a festést lakkal. A megfelelő védelem érdekében 2-3 rétegben vigye fel. A különböző fényességi szintű lakkok hatására a festés ellenállóbb lesz a karcolásokkal szemben.

A teljes száradási idő (általában 24 óra) letelte után újra belehuppanhat a kanapéjába. A lefestett felület puha és rugalmas marad, nem hámlik és nem reped.

+1 Tipp:

Kiélné a kreativitását? Próbálja ki a kreatív hobbi bőrfestékeket is. A különleges színű és gyöngyházfényű festékekkel egyedivé teheti bőr holmijait és bútorait.

Nem kell egy apró hiba miatt megválnia a jól bejáratott foteljától. Vesse bele magát a felújítás szórakoztató izgalmaiba, és váljon egy pillanat alatt a bőrfestés szakértőjévé. Pénztárcakímélően, egyszerűen és gyorsan.

Bővebb információ: ovbolt.hu

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^