Kandallóépítés képekben (Szabó Zoltán)

.

Családom először nem gondolta komolyan, hogy mibe vágom a fejszémet, de mikor látták a felkészültségemet (napi tájékozódás a tuzimado.hu-ról), rajzokat, fényképeket, valamilyen alapszintű tudásom a működésről, működési elvekről, a végén már bíztak bennem.

Véleményem szerint elég jól sikerült, használatban kiváló, a lakásunkat a várt szinten felmelegíti, kellemes és pihentető mikor „izzik” benne a száraz akácfa. Kedves feleségem Kriszti segített a nehéz, nem várt pillanatokban.

.
.

Az építés Profix tűzálló ragasztó használatával YTONG-ból készült, Murexin ragasztóval simítva.
A hátfal Promasillal szigetelve.

.
.

A tűztérbetét típusa: SUPRA ASTRA.

.

A parázspárkány klinkertéglából készült, füstpárkány szintén klinkerből ” L ” alakban kivágva.
A tűztér előtti oldalkávák burkolata is klinkertégla. Ide a tégla oldallapját vágtam le 1 cm vastagságban, majd a díszkőhöz hullámosan kiflexeltem.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

A füstcsövet takaró kupola fémlemezből került kialakításra, mely alumínium kasírozású izolit hőszigeteléssel lett bélelve.
Majd rákerült a gipszkarton, glettelve és diszperzittel festve.

.
.

Építési idő kb. 2 hónap volt, mivel én is, mint az oldalon már olvastam – lakásfelújítással kezdtem, majd annak haladtával fogtam a kandalló építéséhez.

Költségek – kb 550.000,- Ft teljes összességében, ebből a kémény ( nem volt kémény azt is építeni kellett ) 200.000,-Ft, tűztér 200.000,- Ft, valamint a kellékek 150.000,- Ft együttesen.

.

Bízom benne, hogy másoknak is kedvet, elfoglaltságot, valamint egy óriási élményt szerzek a képekkel.

Kivitelezés, szöveg, fotó: Szabó Zoltán

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^