Kényelem és visszafogott elegancia – lakberendezési látványtervek

.

A ház szinte kompromisszumoktól mentesen kínál kényelmes és tágas életteret. A megrendelői igény csupán egy laza iránymutatás: világos, átlátható legyen, elegáns, de mérsékelt anyaghasználattal, fényes, ízléses felületekkel, modern, ám a minimálnál kicsit bensőségesebb hatásokkal.

.

Ezért, a konyha anyagválasztásánál kitaláltunk egy színkombinációt, sikerrel: a megrendelő az első verziót el is fogadta. A konyhabútor világos frontjai a Forest aranyszínű fóliás frontanyagával készültek, ami a gyár részéről telitalálat: az ízléssel, visszafogottan alkotott arany szín sikerrel kerüli el az arany egyébként sokszor nyilvánvaló csapdáit. Megfelelő kontraszt érdekében ezt antracit színnel kombináltuk: az arany-antracit kombó pedig, produkálja a kívánt hatást.

.

A tágas konyhában megoldható volt a reggeliző pult „L” alakú kiképzése, így vendégségek alkalmával a társadalmi érintkezés egyik színtere lehet. Egy étkezés után így akár több részre is szakadhat a társaság: lehet beszélgetni a pultnál, lehet leülni az étkezőben kialakított kávézó sarokba, és jó idő esetén kiülni a teraszra.

.

A nappali ablakai és üveg ajtajai elegendő fényt engednének be, ha déli fekvésű lenne a nappali, de sajnos, ezt a telek nem tette lehetővé. Szükség volt tehát az esetlegesen hiányzó fény pótlására szolgáló rejtett világítás miatt, valamit a jókora belmagasság okán álmennyezetekre.

.

Az antracit színt máshol is használtuk: antracit kőburkolatok kerültek az ebédlő falára és a nappaliba a Tv mögé. Tv nézés közben a hangulatos a lobogó bio kandalló. Némi csavarral, ha a klasszikus kandalló fölött kötelező volt a tükör, hát mi is elhelyeztünk egy kerek tükröt a bio kandalló fölé.

.
.
.
.
.
.
.

Az antracit szín a hallban is megjelenik: a komód és a falburkolat antracit keretbe foglalja a krém fehér textilbőr kárpitozást.

.
.
.

Mostanában egyre többször találkozunk a következő igénnyel: a földszinti kisfürdő (ami a vendégfürdő és a földszinti WC is) legyen látványos, „dobjuk fel” valami ütős anyaghasználattal, mert erre biztosan felfigyelnek a vendégek.

.

Ezért ide is bekerült a fehér-antracit kombináció, mivel találtunk egy a nappali kőburkolatához hasonló antracit kőhatású lapot. Az összhatást lágyítja a fahatású járólap, fekete gránit lett a pultlap.

.
.

A nagyobbik fürdő már kicsit tágasabb, itt teret engedve a fekete-fehér játékának már csak a pult korpusza fahatású. A fehér csempén dominál a fekete zuhanyfülke, és a mosdó pultra is fekete gránit lap kerülhetett.

.
.
.

Bár a földszint építészetileg teljesen rendben van, az emeleten némi gond mégis akadt: a gardrób sajnos távol fekszik a hálótól. Ezen már nem segíthettünk (bezzeg, ha hamarabb jött volna a felkérés a belsőépítészeti tervezésre, de nem így történt) ezért kellett egy gardróbszekrény a hálóban . A fekete üvegajtó mellé szépen passzolnak a falra a fehér 3d falburkoló lapok.

.
.
.

További információk és ajánlatkérés:

Zahorán Róbert

Bútorfókusz Stúdió
30-446-3026
butorfokusz@butorfokusz.hu

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^