Kényelem, stílusosság, funkcionalitás – ezek egyetlen hálószobából sem hiányozhatnak

Ahhoz, hogy az éjszakai alvás nyugalmat, pihenést hozhasson magával, és ahhoz, hogy a nappalok ezáltal aktívan, lendületesen teljenek, elengedhetetlen a harmonikus otthoni környezet megteremtése. Ehhez pedig nagyban hozzájárulhatnak a bútorok a maguk dizájnos megjelenésükkel, praktikusságot támogató funkcionalitásukkal.

.

Milyen jellemzőkkel rendelkezik a nyugodt éjszakákat ígérő fekhely?

Valószínűleg nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a pihentető alvás egyik záloga az ágy. Nem mindegy, hogy milyen matraccal büszkélkedik, ahogy egyébként a vázszerkezet tulajdonságai sem mellékesek. A fa, például a tölgy, a bükk, a mai napig az egyik legkedveltebb alapanyag. Nem csoda! Autentikus kisugárzásához időtállóság társul. Világosabb és sötétebb árnyalatokban egyformán jól mutat, ám a konkrét szín kiválasztását minden esetben célszerű a hálószoba már meglévő hangulatához igazítani. A fekhely még akkor is központi szerepet tölt be, ha ágytakarókkal, párnákkal ékesített, így is hangsúlyos az alapvető kelleme.

De túl az esztétikumon a funkcionalitásnál nincsen lényegesebb. Pláne, hogy alapjáraton az ember túl gyakran nem vásárol ágyat, így aztán nyilván a cél egy olyan modell beszerzése, ami akár évtizedeken át hűségesen szolgálhat. Szélesség, hosszúság tekintetében egy kicsit mindig megéri túllőni a célon, ezáltal borítékolható a komfort, ha a reggeli nyújtózások túlságosan jóízűre sikerednek.

Ágyneműtartóval vagy anélkül?

A felvetés jogos, viszont általános érvényű felelet helyett érdemes egyénileg eldönteni, melyik a praktikusabb. Ha például a hálóban terpeszkedő szekrény kellően nagy, és tényleg minden kényelmesen elfér benne, akkor jóformán felesleges ágyneműtartóban gondolkodni. És ha már szóba került a szekrénysor: a tolóajtós modellek manapság kifejezetten népszerűek, főleg ha még tükörrel is büszkélkednek. Az esetükben is a fa, mint alapanyag az egyik legkedveltebb. Ezt a két bútort egyébként jó ötlet azonos árnyalatban megvásárolni, mert így az összhang garantált.

Mi fokozhatja még a pihenés komfortját?

Az ágyrács fokozottan az állítható variációja, ami akár külön is megvásárolható, és ami fix támaszként szolgálhat, bebiztosítva ezzel a testet-lelket nyugtató relaxálást.

Bővebb információk:

butor-signal.hu

A fotó forrása: WorldWide / Shutterstock.com

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^