Készülj fel a tavasz kezdetére otthonodban is!

A tavaszi készülődés nemcsak az óvodákban, az iskolákban, hanem az otthonunkban is aktív időszak, hiszen rengeteg mindennel dobhatjuk fel a lakást. Kezdhetjük a takarítással, majd jöhetnek a dekorációk, illetve használhatunk akár virágkötészeti kellékeket is. De vajon, hogyan dobhatjuk fel a környezetünket ebben az évszakban?

.

Ebből a cikkből minden kiderül!

Tavaszi készülődés otthon

A tavaszi, illetve a húsvéti dekorálás nemcsak a kicsiknek, hanem a felnőttek számára is izgalmas dolog. Rengeteg lehetőségünk van tisztává és vidámmá varázsolni a lakást. Bár otthon valószínűleg kevesebb időnk van ezzel foglalkozni, hiszen mindezek előtt szükség van egy alapos nagytakarításra. Persze akad pár olyan technika, amelyet bárki könnyedén megvalósíthat.

Tojásfestés természetes anyagokkal

A húsvéti tojásfestéshez használhatunk természetes kellékeket is. Sárgához például alkalmazhatunk kurkumát, sárgarépát és narancshéjat, az ibolyához fél liter céklalére lesz szükség, míg hagyományos piroshoz csak lilahagyma héjával kell megfőzni a tojásokat. Ha zöldre vágyunk, akkor pedig egy kis spenótra öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje azt. 30 percet követően hagyjuk kihűlni, majd jöhetnek is a tojások.

Virágkötészeti kellékek

Amennyiben saját magunk szeretnénk egyedi virágos díszeket gyártani, akkor ezeket megtehetjük virágkötészeti kellékek segítségével is. A kiegészítőket számos webshopból beszerezhetjük, amelyeket akár házhoz is szállítanak a számunkra. Választhatunk hungarocell karikákat koszorúnak, vesszőből készült változatokat, virágkötő drótot, illetve öntapadós csipkét egyaránt. A kínálat hatalmas, érdemes kreatívkodni egy kicsit, hogy egyedi dekorációval dobhassuk fel az otthonunkat.

Konzervdobozból virágtartó

Elcsépeltnek hangozhat, hogy konzervdobozokat használjunk díszítésre, ám ezek a kellékek nagyon hasznosnak bizonyulhatnak. Egy kis festékkel remekül feldobhatjuk őket, amellyel színessé varázsolhatjuk a kiegészítőket. Helyezhetünk bele nárciszt, jácintot, illetve krókuszt egyaránt. Ezek mind a tavasz legelső virágai, amelyek nemcsak hangulatosak, hanem illatosak is.

Nyuszis váza befőttesüvegből

Váza befőttesüvegből? Nem lehetetlen! Ehhez csak egy hosszúkás darabra lesz szükséged, amelyet fess le fehérre, majd rajzolj rá szemeket, orrot, szájat és bajszokat. A füle lehet majd a nárcisz is, de készíthetsz is rá, amit csak ragassz az üveg szájához. Máris kész a vidám, egyszerű, de mégis nagyszerű házi dekoráció.

Tavaszi kiegészítők vásárlása

Természetesen nem mindenkinek van ideje és energiája, esetleg kézügyessége egyedi kellékeket gyártani. Ebben az esetben válogathatunk a különböző bohém, modern, klasszikus, vagy éppen színes nyuszik, felakasztható figurák, tojás alakú gyertyák, illetve csibés alkotások között. Ezeket megvásárolhatjuk az interneten, de természetesen számos egyéb üzlet is árul hasonló termékeket.
 
Összegezve
Sokak számára a tavasz elképzelhetetlen a saját készítésű, vagy kedvezményesen vásárolt dekorációk nélkül. Jöhetnek a természetes tojásfestékek, vagy éppen a virágkötészeti kellékek. A lehetőséget tárháza áll rendelkezésünkre, hogy felkészülhessünk erre az időszakra.
 
További információ:
 
Weboldal: https://www.totagaskreativ.hu/
Telefon: +36/70/604-0266

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^