Kétszintes tetőtéri lakás hosszútávú kiadásra – lakberendezői látványtervek

A befektető által vásárolt, frekventált helyen lévő kétszintes,galériás, tetőtéri lakással szemben a megrendelő elvárása így szólt: legyen fotogén (jól hirdethető), kényelmes, szellős, legyen alkalmas akár egy, akár két gyerekkel érkező bérlő részére.

.

Az élettér központi eleme a nappali-ebédlő, hatalmas belmagassággal, a galériával összekapcsolódó térrel.

.
.

Bár az alapterület nem kicsi, külön ebédlő csak akkor fért volna el, ha nincs tágas, nagy ülőgarnitúra, vagy a konyha nem tartalmaz reggeliző pultot. A dilemma feloldása: alap esetben a nagyobbítható étkező asztal neki van tolva a konyha pultnak, így inkább az asztal szolgál étkezésre. Vendégségek alkalmával az asztal kifordítva, nagyobbítva a térbe középre kerül, a konyha pultja pedig önálló pultként működik.

.

.

A konyha pultrész magassága éppen elegendő a mosogatóban esetleg meglévő edények takarására is, ezért a pultban elhelyezett mosogató látványa kevésbé zavaró, mintha szemközt, tehát látható helyen lenne.

.

.

A galéria lehet akár gyermek játszótér is, mert az egyik gyermekszoba az emeleten van. Ugyanakkor a galéria szekrényei egészítik ki a földszinti gardrób szűkös kapacitását.

.

.

Közvetlenül a bejárat mellett nyílik az előtérből egy univerzális szoba. Mivel ez szinte önállóan is megközelíthető, ha a bérlő úgy kívánja, lehet egy nagyobb gyermek szobája, lehet dolgozó szoba, vagy lehet vendégszoba, úgy terveztem meg, hogy akár felváltva is használható legyen ezekre a célokra.

.

.

A fürdőben megrendelői kívánság volt: legyen kétállásos mosdó, legyen zuhanyfülke, és legyen kád is, hogy bármilyen bérlői igénynek megfeleljünk. A lakás fürdőjét eredetileg nem éppen erre tervezték, de azért megoldható volt ez is.

.

.

A kád és a zuhanyfülke szimbiózisa: a sajnálatosan trapéz alaprajzú fürdő szűkülő részében a zuhanyfülke csak a kád belső végét „takarja” valamennyire, az így képződő zug ad helyet a falba süllyesztett csempézett lerakodónak.

.

.

A földszinti gardrób kicsi, nélkülözhetetlen tehát a hálóban is egy gardrób szekrény.

.

További információk és ajánlatkérés:

Zahorán Róbert

Bútorfókusz Stúdió
30-446-3026
butorfokusz@butorfokusz.hu

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^