Kiadó lakás átalakítása

Az V. kerületi, kedvező fekvésű lakást a megrendelő lepusztult állapotban vette meg.
Beosztása kedvezőtlen volt, két egyenlő lakrészre osztásához a válaszfalakat is meg kellett mozdítani. A megrendelő, egy idős házaspár, befektetési céllal vásárolta a lakást, lendületes. fiatalos, fotogén lakást kértek, amely jól kiadható. A berendezéssel kapcsolatban annyi kikötésük volt: Ikea bútorokkal kell megoldani, de úgy, hogy ne legyen bútorraktár, mégis elegendő tároló hely legyen, a lehető legkisebb helyen maximális tárolóteret kellett varázsolni.

Kiadó lakás_1

A felülnézetet érdemes egy pillanatra áttekinteni. Az 50 m2 területű lakásba éppen sikerült két egyforma 15 m2-es kiadható szobát beerőszakolni, így két önálló bérlőnek adható ki. A közös konyha az előtérbe került, ez így előszoba, konyha ebédlő egyben. A sütő és a hűtő számára már nem maradt hely a konyhában, így azok egy kihasználhatatlan zugba kerültek, a konyha és az egyik szoba közti átjáróba. Azért, hogy a szekrények miatt ne legyen bútorraktár a szobákból, a gardrob szekrényeket falba süllyesztettük. A két szoba közti elválasztó fal tört alaprajzú lett, ide kerültek a gardrob szekrények. A bal oldali szobában a bejárat mellett is áll egy gardrob szekrény, ezt pengefal választja le, így ez is beépítettnek tűnik.

A rácsos fejvég dísz, polctartó és éjjeli szekrény is egyben

Kiadó lakás_2

Az íróasztal pedig a tört alaprajzú válaszfal „zugába” került

Kiadó lakás_3

A gardrób szekrény így a fal síkjában semmiképpen nem tűnik nagy tömegűnek.

Kiadó lakás_4

A bejárat melletti gardrób szekrény pedig pengefalban végződik, mintha az a fal is tört vonalú lenne.

Kiadó lakás_5

Hasonló a másik szoba kialakítása is. A helytakarékosság miatt az ágy aljában kihúzható fiókok vannak, ülőgarnitúraként pedig két fotel szolgál.

Kiadó lakás_6

Itt is adódott egy zug, éppen elfért benne az íróasztal

Kiadó lakás_7

A máshová száműzött hűtő és sütősszekrény-kamraszekrény kivételével a többi konyhai funkció elfért az előszoba egyik oldalán.

Kiadó lakás_8

Kiadó lakás_9

A fürdőben a régi kád helyére zuhanyfülke került, így elfér a mosógép is.

Kiadó lakás_10

Kiadó lakás_11

További információk és ajánlatkérés:

Zahorán Róbert

Bútorfókusz Stúdió
30-446-3026
butorfokusz@butorfokusz.hu

[ADMANTT]