Először a krémet készítjük el, hogy legyen ideje hűlni, amíg a tésztát készítjük, sütjük és azt is hagyjuk hűlni.
A recept:
Először a krémet készítjük el, hogy legyen ideje hűlni, amíg a tésztát készítjük, sütjük és azt is hagyjuk hűlni.
A recept:
A fentieket a kókuszzsír nélkül és csak fél liter vízzel összeturmixoljuk, majd egy edénybe öntjük. Ráöntjük a maradék 9dl vizet és egy sűrű krémet főzünk belőle. Ha kész bele olvasszuk a kókuszzsírt és habverővel jól elkeverjük. Hűvösre tesszük, akár a hűtőbe is.
A tojásfehérjét felverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a vizet is. A száraz összetevőket összekeverjük, majd a tojásfehérjével is összekeverjük. Sütő papírral bélelt teljes méretű tepsibe terítjük. Majd légkeveréses sütőben 180 fokon 22 percig sütjük.
Amíg hűl a tészta, elkészítjük a csokimázat.
A csokit összetörjük és az olajjal keverve felolvasszuk masszává.
Ha kihűlt a tészta, levesszük a sütőpapírt. A krémet habverővel még egyszer jól átkeverjük és ráterítjük a tésztára. Ha a krém felülete kicsit megdermedt, ráterítjük a csokimázat. Tejes áthűlésig hidegre tesszük, akár vissza is tehetjük a hűtőszekrénybe, ha van még egy ugyanolyan tepsink, amiben a süteményt készítettük, fordítsuk rá. A teljesen megdermedt, szeleteljük.