Kókuszos csúszós – tejmentes, gluténmentes, hozzáadott cukormentes
Először a krémet készítjük el, hogy legyen ideje hűlni, amíg a tésztát készítjük, sütjük és azt is hagyjuk hűlni.

A recept:
A krém összetevői:
- 10 tojás sárgája
- 150g sztíviás eritritol
- 140g kukorica keményítő
- 4 evőkanál vanília aroma
- 1 citrom reszelt héja, vagy 1 gyerekkanál citrom emulzió
- 1,4 liter víz
- 250g kókuszzsír
A fentieket a kókuszzsír nélkül és csak fél liter vízzel összeturmixoljuk, majd egy edénybe öntjük. Ráöntjük a maradék 9dl vizet és egy sűrű krémet főzünk belőle. Ha kész bele olvasszuk a kókuszzsírt és habverővel jól elkeverjük. Hűvösre tesszük, akár a hűtőbe is.
A tészta:
- 200g kókuszreszelék
- 40g Szafi szénhidrátcsökkentő lisztkeverék
- 20g sztíviás eritritol
- 1 gyerekkanál szódabikarbóna
- 1 mokkáskanál citromsav
- 10 tojás fehérje
- 1,5dl víz
A tojásfehérjét felverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a vizet is. A száraz összetevőket összekeverjük, majd a tojásfehérjével is összekeverjük. Sütő papírral bélelt teljes méretű tepsibe terítjük. Majd légkeveréses sütőben 180 fokon 22 percig sütjük.
Amíg hűl a tészta, elkészítjük a csokimázat.
Csokimáz:
- 2 tábla (200g) cukormentes (maltitiolos) Wawel étcsoki
- 50g paleolaj
A csokit összetörjük és az olajjal keverve felolvasszuk masszává.

Ha kihűlt a tészta, levesszük a sütőpapírt. A krémet habverővel még egyszer jól átkeverjük és ráterítjük a tésztára. Ha a krém felülete kicsit megdermedt, ráterítjük a csokimázat. Tejes áthűlésig hidegre tesszük, akár vissza is tehetjük a hűtőszekrénybe, ha van még egy ugyanolyan tepsink, amiben a süteményt készítettük, fordítsuk rá. A teljesen megdermedt, szeleteljük.
