Komfortos minimál – lakberendezés

.

A XVI. kerületben újonnan épülő családi ház belső tervezésébe kapcsolódtunk be. A megrendelőnek nem ez az első háza, most úgy döntött, legyen komfortosabb, mint az előző. A fűtési rendszer: geotermikus energiával működő teljes fal-padló-mennyezet fűtés, természetesen bele integrálva a klíma rendszert is. Ez a fűtési megoldás biztosítja a leginkább egyenletes hőérzetet, hiszen télen-nyáron minden ponton egyforma hőmérséklet uralkodik.

.

Aki ilyet szeretne, annak viszont számolnia kell avval is, hogy később még egy szöget sem verhet be a falba tetszés szerint. Ezért is keresett időben belsőépítész tervezőt. A lakás minden pontját megterveztük, előre gondolva a későbbi esetleges változtatásokra is, ez után egyeztettük a gépésszel a falak csövezését.

.

A megrendelő már jó előre kikötötte azt is, hogy a lakást szeretné a külső falakra szánt indiai antracit pala burkolattal összhangba hozni, és egyébként is az antracit a kedvenc színe. Kerestünk hát egy indiai pala beltéri „mediterrán” jellegű burkoló anyagot, és ez lett a lakás vezérmotívuma. Ez került három függőleges sáv formájában az ebédlő falára, spotlámpákkal megvilágítva, és ez került a nappaliban a TV mögötti falra.

.

Az utóbbit úgy kellett megoldanunk, hogy közben a gépészeti vezetékeket is „be kellett varázsolni”, ezért a TV mögötti kőburkolat fölé és alá egy antracit színű álfal került, a felső álfal alsó élében LED csík világítja meg a kőburkolatot, és ez rejti a csöveket.

.

A nappaliban egyáltalán nem helyeztünk el hagyományos, függő lámpát, vagy más konvencionális világítást. Egy körben futó, vékony álmennyezetet használtunk, amely részben helyet ad a mennyezetet megvilágító indirekt szórt fényt produkáló LED világításnak, ebben nincs semmi különös.

.

A világítás másik részét azonban szintén LED szalagok biztosítják, ezek az álmennyezetbe bemart 2cm széles takaróbúrás profilban vannak, ez a fővilágítás.

.

A kettő egymást kiegészíti, a fényerő szabályzókkal pedig különböző napszakokban felmerülő igény szerint lehet beállítani a világítás fényerejét, és karakterét.

.

Függő lámpákat csak az ebédlő asztal és a konyha reggeliző pultja felett használtunk, ezekre az intimebb hatás miatt azért mindig szükség lesz.

.

Hasonló megoldású az előszoba világítása is, itt még mennyezeti spotlámpák is kiegészítik a rendszert.

.

.

.

A család könyvállománya a dolgozó szobába került, ez időnként vendégszobaként is funkcionál.

.

.

.

.

A fürdőben szokatlan megoldású törölköző tartót találunk: mivel a szokásos törölköző szárító radiátorra nem volt szükség, ugyanis a lakásban egyáltalán nincsenek radiátorok a falfűtés miatt, valamilyen megoldást kellett találni a törölközők számára. A piacon körülnézve nem találtunk ide illő törölköző tartót, így egy fényes fehér lapból készült keret került a falra. Ez tartja a törölköző tartó rudakat, amik gyakorlatilag a leghosszabb konyhabútor fogantyúkból kialakíthatók.

.

.

További információk és ajánlatkérés:

Zahorán Róbert

Bútorfókusz Stúdió
30-446-3026
butorfokusz@butorfokusz.hu

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^