Konyhai dekorációs ötletek, színek, anyagok és hangulatok

Amióta egyre több időt töltünk otthon, egyre jobban átalakul bennünk valami. Vágyunk a szépre, a jóra, a hangulatosra, a színekre és a kényelemre. A hosszú karanténok felértékelték a konyha szerepét, sok esetben inkább tároló helyszín lett, amely a felhalmozott élelmiszereket tartalmazta. Most azonban itt az ideje változtatni egy kicsit. Cikkünkben összegyűjtöttünk pár dekorációs ötletet, pár kellemes árnyalatot és puha anyagot, amellyel ismét funkcióba helyezheted a helyiséget.

.

A dizájn és a trendek

A technológia területén az utóbbi időszakban egyre nagyobb fejlődés mutatkozott. A tevékenységeket könnyítő eszközök esetében azonban nemcsak a funkcionalitás a fontos, hanem a stílus is. A legtöbb esetben már úgy választunk konyhai eszközöket, hogy azok dizájnosak legyenek, szinte már dekorációként szolgálhassanak a beltérben.

Egy mutatós kávéfőző, egy színes kenyérpirító, esetleg egy egyedi pohártartó, mind hasznos kiegészítők, amiknek nem muszáj a hagyományos fekete vagy fehér színben a pulton lenniük. Melléjük jól tud mutatni egy geometriai alakzatú váza, amibe őszi időszakban pár száraz díszt is helyezhetünk.
Ha pedig kedveljük az egyedi készítésű elemeket, akkor a Mindmagyar.hu, magyar kézműves termékek webáruháza számos lehetőséget kínál, hogy beszerezzünk pár különlegességet. Legyen szó apróbb csuporról, retro pöttyös bögréről, vagy éppen egy kávéskannáról, itt szinte bármilyen apróság kapható.

Az uralkodó szín megtalálása

Fontos, hogy a konyha hangulata olyan legyen, amelyben a család tagjai és mi is jól érezzük magunkat. Mindegy, hogy ez a fehér, a zöld, esetleg a kék, a fontos, hogy személyre szabott legyen. Idén főként a zöld színek uralkodnak, így ilyen árnyalatban bármit be lehet szerezni. Ha nem szeretnénk nagy átalakításba fogni, akkor elegendő lehet pár levélmintás szalvéta, egy új konyharuha, esetleg egy pasztelles asztalterítő is.

Az anyagválaszték

Mostanában a márvány az, amely szinte mindenhol megtalálható. Visszaköszön a munkalapon, a kiegészítőkön és persze a pulton egyaránt. Nagy előnye, hogy képes ellensúlyozni a mélyebb árnyalatokat, így kiváló kiegészítője lehet például egy zöld csempének. Persze választhatunk kéttónusú konyhát is, ami ebben az évben ismét előtérbe került. Ez tulajdonképpen annyit tesz, hogy a zöld, a barna és a fehér jelen van, mint elsődleges árnyalat, míg a másodlagos szín a másik kettőből kerül ki. Ez a kombináció minden esetben megállja a helyét, hangulatossá és egyedivé varázsolja a helyiséget.

Összegezve

Reméljük, hogy a cikkünk segítségével sikerül egy kicsit átalakítani a konyhát, hogy végre ne egy tárolóhelyként funkcionáljon. Pár zöld kiegészítővel, márványhatású elemmel rengeteget dobhatsz a helyiség hangulatán. Érdemes ezeket fehérrel vagy barnával kombinálni, így még a divatot is követheted.

További információk:
Weboldal: www.mindmagyar.hu
Telefon: +36-30-332-5993

Érdemes lehet megnézni ezeket is:

.

Ha a böngésződben futtatod a uBlock, vagy hasonló kiegészítőt, (vagy magát a javascriptet,) akkor blokkolod a képek és a menürendszer megjelenítését. Kapcsold ki, ha élvezhető tartalmat akarsz látni!

^
^