Kültér kategória bejegyzései

ARPLAST kerítésrendszer

ARPLAST kerítésrendszer termékismertetőARPLAST kerítésrendszer

A műanyag előnyei a hagyományos építőanyagokkal szemben
A modern műanyag előreláthatóan generációkat átölelő élettartamú. Megfelelő minőség esetén teljes mértékben ellenáll a napsugárzásnak, nem fakul ki, soha nem kell festeni. Könnyű a karbantartása, vegyszerek nélkül lemosható. Teljes egészében újrahasznosítható. Szereléskor jóval kevesebb előkészítő munkát igényel, mint a fém vagy a fa. Összességében tehát tartós, gondozásmentes, környezetbarát, és könnyen szerelhető.
ARPLAST kerítésrendszer bővebben…

Kültéri hűtési rendszerek – a párahűtésben rejlő lehetőségek

Kültéri hűtési rendszerek - a párahűtésben rejlő lehetőségekNéhány éve hazánkban is hódító útjukra indultak a kültéri párahűtő rendszerek. A mediterrán- és a nyugati országokban már hosszú évek óta használt technológiát Magyarországon egyelőre csak néhány cég propagálja. Itthon a legtöbb ember számára még ma is ismeretlen hűtési rendszer – sokrétű technológiai fejlesztésnek köszönhetően – hatékonyan képes kellemes mikroklímát teremteni a nyitott területeken, illetve a nagy légterű zárt helyeken (pl. egy gyárcsarnok) is.
Kültéri hűtési rendszerek – a párahűtésben rejlő lehetőségek bővebben…

A Wood Plastic Composite környezetbarát burkolatrendszerek

Wood Plastic Composite környezetbarát burkolatrendszerekTartós változat a keményfa kerítés és a trópusi fa burkolatokkal szemben

A WPC (Wood Plastic Composite) teraszburkolatok közel 12 éve jelentek meg a világpiacon, mint egy lehetséges környezetbarát alternatívája a faburkolatoknak. Évente most már közel 30 millió tonnát értékesítenek wpc rendszerekből.

Hazánkban még kevésbé ismert technológiáról van szó, mindössze néhány vállalkozás forgalmazza a WPC termékeket.
A Wood Plastic Composite környezetbarát burkolatrendszerek bővebben…

Zöldtető – az extenzív és intenzív zöldtetők

Zöldtető - az extenzív és intenzív zöldtetőkNapjainkban már általános igénnyé vált, hogy az iroda-, vagy lakóház – egyébként kihasználatlan – tetőfelületén az utca forgatagától elzárt, kellemes pihenőkertet alakítsunk ki. Így a telek kihasználtsága, és ezzel az ingatlan értéke is ugrásszerűen növekszik.

Az emberek mellett azonban élőlények millióinak is életteret adunk egy tetőkerttel. Pozsgások, vadvirágok és, fűfélék, apró bogarak, lepkék és madarak, ahogy megteremtődnek a feltételei, elkezdik kialakítani maguk számára a megfelelő környezetet. Kialakul egy új élettér az eddig csupaszon heverő holt felületeken.

Zöldtető – az extenzív és intenzív zöldtetők bővebben…

.